Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Αποκαταστάθηκε η λειτουργία των Facebook, Instagram, WhatsApp και Oculus!

    Σε «τεχνικό πρόβλημα» απέδωσαν την χθεσινοβραδινή πολύωρη διακοπή της λειτουργίας των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης Facebook/Messenger, Instagram, WhatsApp και του δικτύου της Oculus οι μηχανικοί λογισμικού της Facebook.

    Οι «προβληματικές» αλλαγές ρυθμίσεων που έγιναν σε δρομολογητές (routers) και εξυπηρετητές (servers) της αμερικανικής εταιρείας φαίνεται να έθεσαν εκτός λειτουργίας τα κέντρα δεδομένων τους.

    Με ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα Facebook Engineering, ο Santosh Janardhan (VP, Engineering and Infrastructure) ζήτησε συγνώμη σε όσους επλήγησαν από το συμβάν, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει από ποιον έγιναν οι αλλαγές των ρυθμίσεων (ούτε εάν επρόκειτο για κάποια προγραμματισμένη αναβάθμιση που πήγε στραβά).

    Οι εν λόγω πλατφόρμες χρησιμοποιούνται από περίπου 3,5 δισεκατομμύρια χρήστες/επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα, η γνωστή διαδικτυακή πλατφόρμα Downdetector, η οποία παρακολουθεί συστηματικά τα τεχνικά προβλήματα διαφόρων ιστοσελίδων και υπηρεσιών, χαρακτήρισε το χθεσινό μπλακάουτ ως «το μεγαλύτερο που έχει παρατηρηθεί ποτέ».

    Σύμφωνα με ανάρτηση του Reuters, υπάλληλοι της Facebook (οι οποίοι δεν κατονομάζονται) εκμυστηρεύτηκαν στο γνωστό πρακτορείο ειδήσεων πως το «τεχνικό πρόβλημα» προκλήθηκε όντως από εσωτερικό σφάλμα – σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της διαδικτυακής κίνησης προς τα συστήματά της – αποκλείοντας παράλληλα το σενάριο της κακόβουλης ενέργειας.

    Η λειτουργία των εφαρμογών αποκαταστάθηκε σταδιακά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, ωστόσο υπολογίζεται ότι ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός έχανε – σύμφωνα με υπολογισμούς της εταιρείας μετρήσεων Standard Media Index – περίπου 545.000 δολάρια διαφημιστικού τζίρου για κάθε ώρα διακοπής.

    Καθώς ο κόσμος στράφηκε σε ανταγωνιστικές εφαρμογές (όπως το Twitter και το TikTok), οι μετοχές της Facebook έπεσαν κατά 4,9%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τους από τον περασμένο Νοέμβριο.

    Η πτώση της μετοχής μείωσε την περιουσία του Mark Zuckerberg από 140 σε 121,6 δισεκατομμύρια δολάρια, «ρίχνοντάς» τον κάτω από τον Bill Gates (στην 5η θέση του παγκόσμιου δείκτη της Bloomberg).

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ