Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Apple Vision Pro: Ποια η τιμή της νέας συσκευής μικτής πραγματικότητας

    Apple Vision Pro: Ποια η τιμή της νέας συσκευής μικτής πραγματικότητας

    Το Apple Vision Pro είναι το headset μικτής πραγματικότητας της Apple, μια συσκευή που βρίσκεται σε εξέλιξη για περισσότερο από μια δεκαετία. Το Vision Pro σηματοδοτεί την πρώτη είσοδο της εταιρείας σε μια νέα κατηγορία προϊόντων, μετά το Apple Watch πριν από 9 χρόνια, και η συσκευή να παρουσιάστηκε στο WWDC 2023, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο.

    Η τιμή, οι προπαραγγελίες και η κυκλοφορία

    Οι προπαραγγελίες στην Apple για το Vision Pro θα αρχίσουν στις 19 Ιανουαρίου 2024, ενώ η κυκλοφορία του θα αρχίσει στην αγορά των ΗΠΑ στις 2 Φεβρουαρίου. Αν και το Apple Vision Pro είναι σίγουρα ένα headset, η Apple δεν χρησιμοποιεί αυτή τη λέξη όταν αναφέρεται σε αυτό. Αντ’ αυτού, η Apple το αποκαλεί ως «spatial computer» λόγω της ικανότητάς του να συνδυάζει το ψηφιακό περιεχόμενο με τον φυσικό κόσμο. Η Apple αναφέρεται στο Vision Pro ως «την πρώτη συσκευή χωρικών υπολογιστών».

    Επισημαίνεται πως το Αpple Vision Pro θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα λιανικής πώλησης των ΗΠΑ και για αγορά από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple, αρχής γενομένης στις 2 Φεβρουαρίου. Η Apple δεν σκοπεύει να το κυκλοφορήσει σε άλλες χώρες επί του παρόντος. Οι τιμές της συσκευής αρχίζουν από τα 3.500 δολάρια ΗΠΑ, με αποθηκευτικό χώρο 256GB.

    Πώς λειτουργεί το Apple Vision Pro

    Το Apple Vision Pro είναι ένα σετ ακουστικών μικτής πραγματικότητας που εμφανίζει περιεχόμενο επαυξημένης πραγματικότητας, το οποίο και επικαλύπτεται από το φυσικό αλλά και το εντελώς καθηλωτικό εικονικό περιεχόμενο. Η συσκευή αυτή, ωστόσο, δεν είναι διαφανής και έτσι όλα όσα βλέπετε, είναι ψηφιακά. Για το περιεχόμενο επαυξημένης πραγματικότητας που δεν εξαφανίζει το περιβάλλον σας, η Apple χρησιμοποιεί κάμερες που χαρτογραφούν αυτό που βρίσκεται μπροστά σας, μεταφράζοντάς το σε μια επαυξημένη ψηφιακή εικόνα με εικονικά στοιχεία.

    Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το macrumors.com, η Apple χρησιμοποιεί εξωτερικές και εσωτερικές κάμερες για το στοιχείο επαυξημένης πραγματικότητας της συσκευής. Μάλιστα, οι κάμερες είναι σε θέση να χαρτογραφήσουν τον χώρο γύρω σας και να προβάλλουν τον πραγματικό κόσμο στη συσκευή οπότε, παρ’ όλο που δεν βλέπετε στην πραγματικότητα αυτό που υπάρχει γύρω σας χρησιμοποιώντας διαφανή γυαλιά, ουσιαστικά βλέπετε μια ακριβή εικόνα του πραγματικού σας περιβάλλοντος.

    Με αυτή τη δυνατότητα, η Apple μπορεί να σας δείξει τρισδιάστατα παράθυρα, αντικείμενα και περιεχόμενο στον πραγματικό σας χώρο ή οι κάμερες μπορούν να απενεργοποιηθούν για να αποκλείσουν τον κόσμο και να παρέχουν ένα εντελώς εικονικό περιβάλλον. Η Apple εστιάζει στην ικανότητα της συσκευής να επιτρέπουν την εργασία, την κατανάλωση περιεχομένου, το παιχνίδι, την επικοινωνία και άλλες δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν «οπουδήποτε» μόνο με το Vision Pro.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    Διαφήμιση με κουμπί κλεισίματοςX