Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Αρθρογραφία: Ελλάδα υπό το μηδέν

    Αρθρογραφία: Ελλάδα υπό το μηδέν

    Θυμάστε το Κύριο Κέλβιν (Kelvin)? Tι με έπιασε και θυμήθηκα τώρα τη Φυσική Λυκείου! Άσε μας κοπέλα μου έχω ‘σέλφι’ να βγάλω με κείνο κει το πετραδάκι, μ αυτά θα ασχολούμαστε τώρα?! Η θερμοκρασία που ορίζουμε ως απόλυτο μηδέν λοιπόν είναι -273,15 oC. Το θυμήθηκα γιατί γύρω μου τα τελευταία χρόνια αυτό παρατηρώ, γιατί παρατηρητής είμαι μοναχά. Τριγύρω μου όλα παγώνουν, άνθρωποι περιδιαβαίνουν απλώς, δεν υπάρχουμε, δεν κινούμαστε, δεν ουρλιάζομε ούτε καν μιλάμε,  ΔΕΝ αντιδρούμε. Ίσως να μην έχω τη καταλληλότερη παιδεία μήτε και την ικανότητα  να δώσω μια σωστή ερμηνεία στο γιατί συμβαίνει αυτό! Όμως αναρωτιέμαι μήπως δεν αντιδρούμε γιατί ξέρουμε ενδόμυχα πως ούτε αυτή η κυβέρνηση μήτε καμία άλλη δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα πια. Άλλωστε η Ελλάδα πότε δεν είχε κυβερνήσεις και πρωθυπουργούς-είχε μόνο «ψαγμένους ανθρώπους».

    Κύρια στοιχεία του «καλού Έλληνα πολίτη» σπίτι, δουλειά (αν υφίσταται),  ένταση αδιέξοδων,  περαιτέρω ένταση απουσίας ελπίδας. Δε φτουρά το κράτος όμως, άλλωστε οποιοσδήποτε δε μείνει ακίνητος απλούστατα γίνεται στόχος. Δυσανασχετείς για τους άδικους και άτιμους φόρους? Δυσανασχετείς  για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων? Διαμαρτύρεσαι για την ανύπαρκτη παιδεία? Δυσανασχετείς  γιατί δεν υπάρχει σύστημα Υγείας? Δυσανασχετείς γιατί ξεπουλούν τη πατρίδα μας? Δεν έχεις φαί,  σου παίρνουν το σπίτι, σου κλείνουν την επιχείρηση? Δεν συγκατατίθεσαι  σε δηλώσεις καταδίκης? Πέρασε  απ το γραφείο και άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Δικαιοσύνη πουθενά, άλλωστε μην ξεχνιόμαστε η δικαιοσύνη είναι ταξική.

    Θυμάστε τι ακουγόταν πριν λίγα  χρόνια «ρε θα κατέβει ο κόσμος στους δρόμους και θα τους ισοπεδώσει» πέρασαν οι ώρες, οι μέρες, οι μήνες, τα χρόνια, κατιτίς αγώνες γίνηκαν και τα πράγματα χειρότερα είναι. Το θέμα είναι πως όταν ένας λαός αγωνίζεται  συνάμα επιδεικνύει και αναδεικνύει τη παιδεία του, τη κουλτούρα του δηλαδή τα τελευταία χρόνια μια αποδομημένη Ελληνική κοινωνία με τον εύκολο πλουτισμό και τη μικροαστική ευμάρεια να κυριαρχούν. Ας το παραδεχτούμε επιτέλους: μας διακατέχει το σύνδρομο του παρτάκια και του αντικρατιστή  που διόλου δε ταιριάζει με το αγωνιστικό πνεύμα που θα έπρεπε να μας διακατέχει. Γι αυτό οι αγώνες μας δεν έχουν στόχευση και αποτελεσματικότητα. Ανήμποροι περιπλανιόμαστε σε ένα δρόμο που δεν βγάζει πουθενά. Η Ελλάδα καταμεσής του πελάγους της, αυτού του μπλε που έλεγε ο Ελύτης και σωσίβιο πουθενά! Περίπατο πήγε και η ‘λειψή’ Δημοκρατία μας αφού εκλογές ακόμα γίνονται μέσω βίας, ψυχολογικής κυρίως. Μας έπεισαν ωρέ πως η Δημοκρατία οφείλει να εγγυάται το ελάχιστο στους πολίτες της και πρέπει να χτυπούμε και παλαμάκια τώρα. Θέλουν μια κοινωνία στο πάγο επ΄αόριστον μια κοινωνία που της έδωκαν ένα ηρεμιστικό με ισχύ επ’ άπειρον .

    Τόσα χρόνια στο ίδιο έργο θεατές. Δε μπορώ όμως να χωνέψω τη χυδαιότητα της κάθε κυβέρνησης που χρησιμοποιεί επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι ίδιοι που ηγούνται και ηγούνταν-ξέρετε σα τη Μαφία που κατέδιδε τους «ανθρώπους της». Το χειρότερο είναι  όμως πως καθιστούν υπεύθυνη τη κοινωνία αναγκάζοντας τη να αποδεχτεί την αυτοτιμωρία της –και τα καταφέρνουν μωρέ με φόβητρο ότι θα πτωχεύσουμε λες και τώρα ζούμε σε πλήρη ευμάρεια, και ρώτα ο πολίτης: τι να κάνω για να μη χρεοκοπήσουμε? Να πεινάσεις, βροντοφωνάζει το κράτος!!! Ένα κράτος χρόνια τώρα, άκαμπτο, παρασιτικό, ελεγχόμενο και διεφθαρμένο. Ανίκανο να αλλάξει γιατί απλούστατα ΔΕ ΘΕΛΕΙ για να εξυπηρετούνται τα δικά του συντεχνιακά συμφέροντα.

    Δε θέλω να πω κάτι χαζο- αισιόδοξο όμως σαν να διακρίνω όλο και περισσότερους ανθρώπους να «επαναστατούν», μικρές εστίες φωτιάς σ αυτό το παγωμένο τοπίο που θέλουν να μας επιβάλλουν. Σπαράζει ο πλανήτης μας από ταραχές όλων των ειδών. Χρειαζόμαστε επειγόντως εκείνο το σωματίδιο της συνειδησιακής  εξόδου από την αδράνεια για να αλλάξουμε προς το καλύτερο. Κράτα νερό κόσμε γιατί έρχεται ξηρασία!

    Bγάλε τη «σέλφι» τώρα-τελείωσα!!!!

    Ας μην υποτιμούμε το μεγαλοϊδεατισμό της Γερμανίας. Μας επιφυλάσσουν εκπλήξεις!

    Φιλία Τούντα MBA, Ba, Di

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ