Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου, προανήγγειλε χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο, εντός του 2024. Οι διορισμοί αυτοί, στους κλάδους ΠΕ και ΤΕ θα προκύψουν από τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού που διεξήχθη τον περασμένο Μάρτιο.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαϊωάννου έγραψε:

«Επειδή κάποιοι υποψήφιοι αναρωτιούνται για το εάν θα υπάρξουν προκηρύξεις για τους επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού και το 2024, ενημερώνω για τα εξής: 

Οι μέχρι τώρα προκηρύξεις (1γβ, 2γβ και 3γβ, η τελευταία είναι υπό επεξεργασία και συλλέγουμε, όπως έχω πει, τις σύμφωνες γνώμες 190 φορέων) αφορούν στον προγραμματισμό προσλήψεων του 2022 και 2023. 

Σύμφωνα με τον νόμο, τις προσεχείς εβδομάδες θα αποφασίσει το υπουργικό συμβούλιο τις προσλήψεις του 2024. Από αυτές, μερικές χιλιάδες (δεν μπορώ να γνωρίζω με ακρίβεια) θα είναι για  θέσεις ΠΕ και ΤΕ και για υπηρεσίες που υπάγονται στο ΑΣΕΠ και θα αφορούν τους επιτυχόντες του γραπτού. 

Ελπίζω ότι κάποιες φήμες περί του αντιθέτου οφείλονται στη δικαιολογημένη αγωνία των υποψηφίων και όχι σε καλοθελητές που αναζητούν πελάτες».

ΑΣΕΠ: Πόσοι επιτυχόντες θα απορροφηθούν από τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό