Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
More

    Αττική: Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εκμεταλλευόταν αλλοδαπούς – Σε θύμα εμπορίας παρασχέθηκε προστασία

    Από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση εννέα μελών που στρατολογούσε, με πρόσχημα καλύτερες οικονομικές απολαβές, αλλοδαπούς από χώρα της Ασίας, οι οποίοι εργάζονταν νόμιμα στη Ρουμανία και αφού εξασφάλιζε τη διακίνησή τους στη χώρα μας και την εγκατάστασή τους σε ενδιάμεσα σημεία, τους αφαιρούσε τα ταξιδιωτικά έγγραφα έως την δήθεν αποπληρωμή του χρέους και τους οδηγούσε σε χωριά της επαρχίας, όπου απασχολούνταν ως εργάτες σε εποχικές καλλιέργειες.

    Για τον τερματισμό της δράσης της οργάνωσης, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε επιχειρησιακή δράση που έλαβε χώρα την 1-7-2024 στην Αθήνα, όπου συνελήφθησαν 29χρονη και 30χρονος ομοεθνείς των υπό εκμετάλλευση αλλοδαπών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλα πέντε μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 33 έως 61 ετών.

    Σε βάρος των μελών της οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων και παράβαση του κώδικα περί μετανάστευσης.

    Τα ανωτέρω μέλη σύστησαν το εγκληματικό κύκλωμα και δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας από το Σεπτέμβριο του 2023 με μεθοδικό τρόπο δράσης και διακριτούς ρόλους.

    Τα ανωτέρω μέλη σύστησαν το εγκληματικό κύκλωμα και δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας από το Σεπτέμβριο του 2023 με μεθοδικό τρόπο δράσης και διακριτούς ρόλους.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ