Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022
More

  Baby on board: Τι χρειάζεστε για τις βόλτες σας με το μωρό στο αυτοκίνητο

  spot_img

  Και τώρα που το μωρό είναι ένα με την καθημερινότητά σας, πρέπει να έρθει σε επαφή με το μέσο που χρησιμοποιείτε περισσότερο σε αυτήν: το αυτοκίνητό σας. Χρειάζεται προσοχή, με προτεραιότητα την προστασία του μωρού, και σίγουρα πολλή προετοιμασία. Ας δούμε όμως πρώτα τα βασικά βήματα που πρέπει να κάνετε, πριν μπει το μωρό μέσα:

  1. Παιδικό κάθισμα

  Δεν νοείται μωρό σε αυτοκίνητο χωρίς το κάθισμά του, αφού η χρήση του είναι υποχρεωτική και από τον νόμο. Κι αν πιστεύετε ότι πιο ασφαλές θα είναι στην αγκαλιά σας, κάνετε λάθος: οι στατιστικές δείχνουν ότι οι πιο επικίνδυνες θέσεις για το μωρό είναι στην αγκαλιά σας ή στα γόνατά σας στη θέση του συνοδηγού. Σε περίπτωση που γίνει σύγκρουση, το μωρό αναπόφευκτα θα στριμωχθεί ανάμεσα σε εσάς και τον αερόσακο, που είναι θανατηφόρα επικίνδυνος για το μωρό, ενώ αν έχετε βάλει ζώνη ασφαλείας, το μωρό ό,τι κι αν κάνετε θα ξεφύγει από τα χέρια σας.

  1. Βρεφικές κουβέρτες

  Καλό είναι για τις βόλτες κατά τους χειμερινούς μήνες να έχετε μαζί σας 1-2 βρεφικές κουβέρτες, οι οποίες θα κρατούν ζεστό το μωρό σας και θα του δίνουν μια παραπάνω αίσθηση ασφάλειας. Γενικά, φροντίστε για την προίκα του μωρού σας https://www.tinytoes.gr/product-category/linen/proika-mwrou/ προκειμένου να έχετε όλα τα απαραίτητα για κάθε εποχή, Εφόσον έχει συνηθίσει την κούνια του αλλά και την άμεση επαφή με εσάς, η κουβέρτα του θα το καθησυχάσει και θα το διευκολύνει να συνηθίσει το νέο περιβάλλον του αυτοκινήτου.

  1. Kit με τα απαραίτητα

  Τα οποία απαραίτητα είναι: μωρομάντηλα, πάνες, σελτεδάκια, σκεύη φαγητού, κρέμες αλλά και λίγα ρουχαλάκια του μωρού. Φυσικά δεν ξεχνάτε να οργανώσετε ένα φαρμακείο αυτοκινήτου, καθώς πρέπει να είστε έτοιμοι κάθε στιγμή για το οποιοδήποτε σενάριο.

  1. Παιχνίδια

  Οτιδήποτε μπορεί να κρατήσει το μωρό σας απασχολημένο είναι μια καλή ιδέα: λίγα από τα αγαπημένα του παιχνίδια είναι αρκετά για μια κανονικής διάρκειας βόλτα. Αν για κάποιο λόγο δείχνει να τα έχει βαρεθεί, μην ξεχνάτε ότι η μουσική από το ραδιόφωνο έχει ευεργετική επίδραση στην ψυχολογία του.

  1. Συχνά διαλείμματα

  Μην περιμένετε να κάνετε μια μονοήμερη κάπου και να φτάσετε στον προορισμό σας χωρίς να έχετε κάνει μερικά διαλείμματα. Κάθε 1,5 ώρα το μωρό χρειάζεται αλλαγή πάνας, γεύμα και τη δυνατότητα να κινηθεί.

  1. Αυτοκόλλητο “baby on board”

  Κάτι που δεν εξαρτάται από εσάς είναι η συμπεριφορά των άλλων οδηγών. Το αυτοκόλλητο που προειδοποιεί για την παρουσία μωρού στο όχημά σας δεν μπορεί βέβαια κάνει τους ασυνείδητους οδηγούς ευσυνείδητους, αλλά τουλάχιστον μπορείτε να ελπίζετε σε μια καλύτερη αντιμετώπιση από όλους τους οδηγούς που θα ενημερωθούν από το αυτοκόλλητό σας.

  Η παρουσία λοιπόν ενός μωρού στο αυτοκίνητο προϋποθέτει ορισμένες προσαρμογές, οι οποίες και είναι καίριας σημασίας για την προστασία και την άνεσή του.

  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

  Δείτε Επίσης