Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024
More

    Biohacking στο όνομα της αγάπης: Το ζευγάρι που θέλει να ζήσει μέχρι την ηλικία των 150 ετών

    Ένα ζευγάρι που ξοδεύει εξαψήφια ποσά το χρόνο στην προσπάθειά του για μακροζωία δήλωσε ότι σκοπεύει να ζήσει «υγιώς μέχρι την ηλικία των 150 ετών» μέσω του biohacking.

    Η Kayla Barnes-Lentz, 33 ετών, λέει ότι έχει δεσμευτεί στην ευεξία εδώ και χρόνια. Μάλιστα όταν γνωρίστηκε με τον σύζυγο της, Warren Lentz, 36 ετών, μέσω ενός dating app, φρόντισε να ζητήσει  λεπτομερείς πληροφορίες για την υγεία και τη βιολογία του πριν καν τον δει από κοντά. Σκοπός της ήταν να εξακριβώσει πως έχει βρει έναν σύντροφο ο οποίος θα μπορούσε να την ακολουθήσει σε έναν βίο ανθόσπαρτο για πάνω από έναν αιώνα.

    Ποιά είναι η Kayla Barnes-Lentz

    Η Kayla Barnes-Lentz, είναι επιχειρηματίας ευεξίας και βιοσυντηρητής που επικεντρώνεται στη βελτιστοποίηση της υγείας και τη μακροζωία. Προωθεί διάφορες πρακτικές και τεχνολογίες για τη βελτίωση της σωματικής και γνωστικής υγείας με στόχο την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής.

    Διατηρεί επίσης μια κλινική μακροζωίας και είναι ιδιαίτερα ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου μοιράζεται ιδέες για θέματα όπως η υγεία του εγκεφάλου, οι κιρκάδιοι ρυθμοί και τα εργαλεία βιοεξυπηρέτησης.

    «Ήξερα ότι θα χρειαζόταν ένας μοναδικός άνθρωπος για να ενθουσιαστεί με αυτό που κάνω, και ο Warren όχι μόνο ήταν ενθουσιασμένος με αυτό, αλλά ήθελε να διευρύνει τα όρια του ανθρώπινου δυναμικού και της μακροζωίας μαζί μου».

    Μιλώντας αποκλειστικά στον Independent, η Barnes-Lentz τόνισε ότι ο στόχος της δεν είναι να ζήσει για πάντα αλλάς «να ζήσει όσο και ο σύζυγός της». Η διευθύνουσα σύμβουλος ευεξίας τόνισε ότι θέλει να έχει τελικά όσο το δυνατόν περισσότερα «υγιή χρόνια» και υποστήριξε ότι αυτό απαιτεί μια αυστηρή ρουτίνα.

    Η Banres-Lentz εξήγησε ότι οι αναζητήσεις ευεξίας μέσω του biohacking ξεκινούν από τη στιγμή που ξυπνούν και ότι το ζευγάρι «αγαπά να δίνει τον τόνο της ημέρας μας βελτιστοποιώντας το μυαλό και το σώμα μας».

    Τι είναι το biohacking

    Το biohacking αναφέρεται στην πρακτική της χρήσης της επιστήμης, της τεχνολογίας και του αυτοπειραματισμού για τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας, της απόδοσης και της ευημερίας. Περιλαμβάνει την πραγματοποίηση αλλαγών στη διατροφή, τον τρόπο ζωής, τη βιολογία, ακόμη και τη γενετική, συχνά με τη χρήση παρακολούθησης δεδομένων, συμπληρωμάτων ή συσκευών, για να «χακάρει» τη βιολογία του σώματος για βέλτιστη λειτουργία.

    Μερικά συνηθισμένα παραδείγματα περιλαμβάνουν διατροφικές προσαρμογές,φορητή τεχνολογία για την παρακολούθηση του σώματος, γενετικές τροποποιήσεις και βιολογία DIY (do-it-yourself).

    Ο στόχος του biohacking είναι συχνά η ενίσχυση της μακροζωίας, η βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας ή η βελτιστοποίηση της σωματικής απόδοσης.

    Biohacking στο όνομα της αγάπης: Το ζευγάρι που θέλει να ζήσει μέχρι την ηλικία των 150 ετών

    Πως είναι η καθημερινότητα ενός ζευγαριού biohackers;

    «Ο Warren ξυπνάει λίγο νωρίτερα από εμένα, αλλά και οι δύο δίνουμε προτεραιότητα στην πρωινή μας προπόνηση και στο να παίρνουμε τον ήλιο μόλις αυτός κορυφώνεται!» αναφέρει η σύζυγος.

    «Άλλες πρωινές δραστηριότητες που κάνουμε μαζί είναι το PEMF ή η θεραπεία παλμικού ηλεκτρομαγνητικού πεδίου. Έχουμε μια συσκευή κλινικού επιπέδου στο σπίτι μας, την οποία χρησιμοποιούμε τα πρωινά μαζί».

    Η Barnes-Lentz δήλωσε ότι τα απογεύματά τους αποτελούνται από τον μεσημεριανό ήλιο και αν ο σύζυγός της εργάζεται από το σπίτι, θα έχουν μια ημέρα «κρύας μπανιέρας».

    Χρησιμοποιούν εναλλάξ έναν υπερβαρικό θάλαμο, ο οποίος βοηθήσει τους πνεύμονες να συλλέξουν περισσότερο οξυγόνο. «Χωράει μόνο ένα άτομο κάθε φορά, οπότε το εναλλάσσουμε», εξήγησε.

    «Τα βράδια, παίρνουμε ένα πρώιμο οργανικό δείπνο μαζί. Μαγειρεύω τα γεύματά μας στο σπίτι και συνήθως τρώμε γύρω στις 5:30 το απόγευμα. Μετά το δείπνο, πηγαίνουμε για έναν ακόμη περίπατο.Στη συνέχεια, κάνουμε μια συνεδρία σάουνας για να ξεκινήσουμε τη ρουτίνα μας για να χαλαρώσουμε. Τα κόκκινα φώτα ανάβουν στο σπίτι μας κατά το ηλιοβασίλεμα. Είμαστε στο κρεβάτι μέχρι τις 9 μ.μ. κάθε βράδυ».

    Η ανατροφή του απογόνου

    Με τόσο μεγάλη έμφαση στην προετοιμασία για το μέλλον, η Barnes-Lentz δήλωσε ότι ελπίζουν να ξεκινήσουν σύντομα να προσπαθούν για ένα μωρό, αλλά η ίδια βελτιστοποιεί το σώμα της για να προετοιμάσει τη μητρότητα εδώ και χρόνια.

    «Βοήθησα τον σύζυγό μου να βελτιστοποιήσει τη βιολογία του πριν από τη σύλληψη επειδή γνωρίζουμε ότι η υγεία της μητέρας και του πατέρα επηρεάζει την υγεία των παιδιών», πρόσθεσε.

    «Θα κάνω σε βάθος εργαστηριακές εξετάσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου, ώστε να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε πρωτόγνωρα δεδομένα για τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης».

    Η ελπιδοφόρα μέλλουσα μητέρα δήλωσε ότι ενώ σκοπεύει να μεγαλώσει τα παιδιά τους με έναν εξίσου υγιεινό τρόπο ζωής, δεν θα τους «επιβάλω όλη την τεχνολογία που χρησιμοποιούμε εμείς».

    «Θα προσπαθήσουμε να απλοποιήσουμε τη ζωή τους και θα επικεντρωθούμε στο να μην έχουν χρόνο για οθόνη, να παίζουν σε εξωτερικούς χώρους, να λερώνονται, να βρίσκονται στη φύση και στον ήλιο», είπε.

    «Είμαι ενθουσιασμένη που θα τους διδάξω την ομορφιά και τη δύναμη των καλά καλλιεργημένων τροφίμων και πώς μπορούν να τους κάνουν να αισθάνονται απίστευτα. Θέλουμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να κάνουν τις σωστές επιλογές και να δίνουν το παράδειγμα».

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ