Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021
More

  Χαλάρωσης συνέχεια για το lockdown; Τα επόμενα βήματα που εξετάζονται

  spot_img

  Μετά το άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα και τον σχεδιασμό της επιστροφής στα θρανία για τους μαθητές δημοτικών και γυμνασίων, κυβέρνηση και ειδικοί σχεδιάζουν τώρα τους επόμενους «σταθμούς» του χάρτη επιστροφής στην κανονικότητα.

  Οι επιδημιολόγοι συνεδριάζουν σήμερα στις 14:00 για να εξετάσουν τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας μετά από το Πάσχα, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως θα τεθεί επί τάπητος και το άνοιγμα των φροντιστηρίων -ενίσχυσης μαθημάτων αλλά και ξένων γλωσσών.

  Η επιτροπή έχει δεχτεί επίσης πρόταση η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινάει από τα μεσάνυχτα αντί τις 23:00, που ισχύει από τη Δευτέρα του Πάσχα –αίτημα που έχουν θέσει παράγοντες της εστίασης, τονίζοντας πως το κλείσιμο νωρίτερα προκαλεί προβλήματα στις επιχειρήσεις τους. Μάλιστα, παραμένει άγνωστο εάν το θέμα αυτό θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

  Κυβερνητικές πληροφορίες αναφέρουν όμως πως η όποια μετατόπιση του ωραρίου για την απαγόρευση κυκλοφορίας θα τεθεί σε ισχύ στις 15 Μαΐου, όταν θα ανοίξει και ο τουρισμός, και όχι νωρίτερα.

  Κατά πληροφορίες, το σενάριο που εξετάζεται για φροντιστήρια είναι να ξεκινήσουν εκ νέου τη λειτουργία τους από την προσεχή Δευτέρα 10 Μαΐου –όταν θα επιστρέψουν στα θρανία και οι μαθητές των γυμνασίων και των δημοτικών.

  Ανοιχτό παραμένει επίσης το ενδεχόμενο να συζητηθεί και το θέμα του ανοίγματος των παιδικών σταθμών.

  Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως το θέμα των παιδικών σταθμών θα τεθεί επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση των ειδικών.

  Τόνισε, επίσης, πως υπάρχει μια επιφύλαξη, καθώς όσο κατεβαίνει η ηλικία υπάρχει ο φόβος της πειθαρχίας.

  Αργότερα, πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρίνιζαν πως προς το παρόν δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για το χρόνο επαναλειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών.

  Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως το άνοιγμα στην εκπαίδευση γίνεται σταδιακά και με ασφάλεια και θα προηγηθεί η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων –προκειμένου να εξεταστεί το μέγεθος της διασποράς του κορωνοϊού.

  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

   

  Δείτε Επίσης