Σε πλήρη αστυνομική και ιατροδικαστική διερεύνηση βρίσκεται η υπόθεση του θανάτου του 19χρονου Μάριου στα Χανιά, έπειτα από 12 μέρες νοσηλείας στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, την ώρα που ο φάκελος των ερευνών έχει περάσει από το αστυνομικό τμήμα Χανίων, στην διεύθυνση ασφαλείας, καθώς το ενδεχόμενο παθολογικού αιτίου απομακρύνεται.
Την ίδια στιγμή, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισαν τον αθλητή του Mουάι Τάι σε ένα κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, στις 11 το πρωί από το σπίτι της οικογένειας, στη Νέα Χώρα και τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, στο νεκροταφείο του Αγίου Λουκά.
Στην Ασφάλεια ο φάκελος
Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, ο φάκελος με το υλικό της προανάκρισης (καταθέσεις, βίντεο) πέρασε από το αστυνομικό τμήμα στην Ασφάλεια, καθώς από την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση την Δευτέρα, προέκυψαν ευρήματα, που συνάδουν με βίαιο θάνατο και όχι με παθολογική αιτιολογία.
Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος έμεινε στη ΜΕΘ για 12 ημέρες, δίνοντας μια σκληρή μάχη, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή.
Όπως προκύπτει από στοιχεία του νοσοκομείου, η εισαγωγή του έγινε στις 27 Φεβρουαρίου, έπειτα από διακομιδή με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον παρέλαβε από τη σχολή πολεμικών τεχνών και ως εκ τούτου, οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τραυματισμό (ακούσιο) από συναθλητή/τρια, στο πλαίσιο αγώνα.
Στη συνέχεια, νέες πληροφορίες άρχισαν να «βλέπουν» το φως της δημοσιότητας, οι οποίες τοποθετούσαν τον 19χρονο σε άγριο καυγά σε πάρκινγκ νυχτερινού κέντρου, δύο μέρες νωρίτερα.
Κανένα από τα δύο σενάρια δεν επιβεβαιώνεται, ούτε μπορεί να αποκλειστεί, ενώ σημειώνεται ότι ένας βίαιος θάνατος δεν σημαίνει απαραίτητα χτύπημα, αλλά μπορεί να είναι και ατύχημα ή πτώση. Κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν έχει προκύψει.
Χωρίς σαφή συμπεράσματα η ιατροδικαστική εξέταση – Αναμένονται εργαστηριακά αποτελέσματα
Στο μεταξύ, όπως εξηγεί στο zarpanews.gr ο ιατροδικαστής Κρήτης Αντώνης Παπαδομανωλάκης, η νεκροψία – νεκροτομή που έγινε την Δευτέρα, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν μπόρεσε να οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα, καθώς ο εγκέφαλος, που δέχτηκε το χτύπημα το χτύπημα, έπειτα από τόσες ημέρες στη ΜΕΘ, είχε υποστεί νέκρωση και οι αλλοιώσεις ήταν τόσο μεγάλες, που να απαιτούν μια σειρά περαιτέρω εργαστηριακών εξετάσεων.
Ως εκ τούτου, στα εργαστήρια της ιατροδικαστικής υπηρεσίας παραμένει όλο το υλικό, το οποίο μέσα από ειδική επεξεργασία θα μπορέσει σε λίγες μέρες να «μιλήσει» για τον μηχανισμό του θανάτου του 19χρονου.
Παράλληλα, με τα ιατροδικαστικά ευρήματα θα αξιολογηθούν και οι απεικονιστικές εξετάσεις που του έγιναν κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο (αξονική τομογραφία, ακτίνες κλπ.) ώστε να προκύψει μια σαφέστερη εικόνα.