Από το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, καταστήματα εστίασης στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, στην Κρήτη, άρχισαν να στήνουν τις σούβλες τους στο κρηπίδωμα, ακολουθώντας την ετήσια παράδοση της ημέρας.
Τα αρώματα από… το κρέας, τα κάρβουνα και τη χαρακτηριστική τσίκνα πλημμύρισαν το λιμάνι, το οποίο συνήθως γεμίζει με την οσμή της θάλασσας, ενώ σήμερα θύμιζε έντονα τη μυρωδιά του Πάσχα στο χωριό, αναφέρει η ιστοσελίδα kriti360.gr
Οι σούβλες περιστρέφονταν, ενώ γύρω τους κυκλοφορούσαν αρκετοί επισκέπτες, κυρίως ξένοι, κάποιοι από τους οποίους φωτογράφιζαν τη σκηνή, άλλοι παρατηρούσαν και κάποιοι σκέφτονταν τι να παραγγείλουν.
Ξεχωρίζει μια φορητή εγκατάσταση για το παραδοσιακό κρητικό αντικριστό, που υψώνεται σαν πύργος και έχει εγκατάσταση εξαερισμού
Ο καιρός είναι ιδανικός και το ψήσιμο των κρεάτων υπόσχεται να προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική γευστική εμπειρία, συνδυάζοντας το Πάσχα με τη θάλασσα.