Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Χαράλαμπος Σεβαστίδης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στον Talk Radio 98,9: «Οι τηλεδίκες προσβάλλουν τη δικαστική λειτουργία»

    Ναι στη δημοσιογραφική κριτική όχι στις τηλεδίκες, είπε στον Talk Radio 98,9 και τον Γιώργο Ευγενίδη, ο Εφέτης, Α’ Αντιπρόεδρος Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Σεβαστίδης με αφορμή τον τρόπο που παρουσιάζεται το θέμα με τον 37χρονο δολοφόνο του 11χρονου κοριτσιού.

    «Προφανώς μπορεί να ασκηθεί δημοσιογραφική κριτική σε μια δικαστική απόφαση, αλλά παρουσιάζονται αποσπασματικά στοιχειά που προσβάλλουν τη δικαστική λειτουργία» είπε ο κ. Σεβαστίδης ενώ στάθηκε και στην έμφαση που δίνεται από τα ΜΜΕ στο φύλλο των δικαστών. «Εδώ και τρεις μέρες γίνεται αναφορά στο φύλο των δικαστών και αναρωτιέμαι ο υπερτονισμός του φύλου σε τι οφελεί;» είπε μεταξύ άλλων και χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη στάση ως απαράδεκτη. Επιπλέον ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων υπογράμμισε πως ο έλεγχος του Αρείου Πάγου δεν σημαίνει πως υπάρχει λάθος στη δικαστική κρίση.

    Ο κ. Σεβαστίδης εξήγησε πως το ανασταλτικό της εκτέλεσης της απόφασης σχετίζεται με το τεκμήριο της αθωότητας , το οποίο κάμπτεται με την οριστική απόφαση. « Ο δικαστής δικάζει με τον νόμο που ερμηνεύει» είπε και συμπλήρωσε ότι ο κανόνας είναι ότι αναστέλλεται η πρωτόδικη απόφαση «επί τρία χρόνια – και μέχρι να γίνει η δίκη- ο κατηγορούμενος ήταν ελεύθερος, δεν απασχόλησε μέχρι να γίνει το δικαστήριο και από την πρώτη στιγμή το θύμα και ο πατέρας του δήλωναν ότι δεν επιθυμούν τη δίωξη» είπε ο κ. Σεβαστίδης και καταλήγοντας τόνισε «εκ του αποτελέσματος διαψεύδεται η πρόβλεψη αλλά δεν σημαίνει ότι ήταν λάθος τη στιγμή που πάρθηκε» μάλιστα έκανε λόγο για τέσσερις εξαιρετικές συναδέλφους και οι τηλεοράσεις τις παρουσιάζουν σαν να παρανόμησαν, εξού και η κριτική του κ. Σεβαστίδη περί τηλεδικών.

    Ακούστε το ηχητικό:

    Ακούστε το ηχητικό:

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ