Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Χαρδαλιάς: Εκτός τάξης όσα παιδιά δεν φορούν μάσκα

    Εκτός της σχολικής τάξης θα μένουν όσα παιδιά δεν φορούν μάσκα, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

    Άμεσα, όπως είπε νωρίτερα ο κ. Χαρδαλιάς, αναμένεται ΚΥΑ, η οποία περιλαμβάνει αναλυτικά προβλέψεις για όλα τα θέματα που αφορούν στην λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών και ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, φροντιστηρίων, ξένων γλωσσών, βιβλιοθηκών και Γενικών Αρχείων του Κράτους).

    Ανάμεσά τους, διευκρινίζει τα περί υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και λειτουργίας των κυλικείων.

    Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και στους εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως επίσης και στα μέσα μεταφοράς μαθητών.

    Σε ότι αφορά στις πύλες εισόδου της χώρας ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι από την 1η Ιουλίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου διενεργήθηκαν 451.908 έλεγχοι, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ανέρχονται σε 972. Στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν 36 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 3 παραβάσεις.

    Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε για άλλη μια φορά την ανάγκη τήρησης όλων των κανόνων και πρωτοκόλλων προκειμένου να έχει αποτέλεσμα η κοινή προσπάθεια.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ