Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
More

    Χάρτινα τιμολόγια τέλος, υποχρεωτικό από σήμερα το myData

    To πέρασμα στην ψηφιακή εποχή για τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες είναι πλέον οριστικό καθώς η υποχρεωτική ηλεκτρονική διαβίβαση των παραστατικών στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myData» είναι γεγονός.

    Την ίδια ώρα με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ δίνεται πίστωση χρόνου έως τις 31 Δεκεμβρίου για την απόσυρση των παλαιών μοντέλων των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών (ΦΗΜ) χωρίς την επιβολή κυρώσεων

    Από σήμερα ηλεκτρονικά θα πρέπει να διαβιβάζουν τα παραστατικά εσόδων τους, μετά τις επιχειρήσεις (φυσικά και νομικά πρόσωπα) με διπλογραφικά βιβλία με τζίρο άνω των 50.000 ευρώ και τις επιχειρήσεις (φυσικά και νομικά πρόσωπα) με απλογραφικά βιβλία με τζίρο άνω των 100.000 ευρώ και όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις.

    Τα παραστατικά εσόδων που έχουν εκδώσει ή θα εκδώσουν οι επιχειρήσεις μέχρι την ημερομηνία έναρξης υποχρεωτικής διαβίβασης, πρέπει να διαβιβαστούν στην πλατφόρμα του myDATA το αργότερο έως την 31/3/2022. Σημειώνεται ότι ειδικά για το 2021 η υποχρέωση διαβίβασης αφορά μόνο τα παραστατικά εσόδων και όχι τους λογιστικούς χαρακτηρισμούς εξόδων.

    Οι επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα, μπορούν να χρησιμοποιούν την Ειδική Φόρμα Καταχώρησης στην περίπτωση είτε που είχαν εκδώσει έως πενήντα τιμολόγια, είτε είχαν ακαθάριστα έσοδα έως πενήντα χιλιάδες ευρώ κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος.

    Οι επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικό λογιστικό σύστημα, μπορούν να χρησιμοποιούν την Ειδική Φόρμα Καταχώρησης μόνο στην περίπτωση είχαν εκδώσει έως πενήντα τιμολόγια, κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ