Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023
More

  Χωρίς ενεργά μέτωπα μετά από 17 μέρες η πυρκαγιά στον Έβρο

  Σε εξέλιξη βρίσκεται για 17η ημέρα η φωτιά στον Έβρο, η οποία κινείται έρπουσα στον μικρό πυρήνα του δάσους της Δαδιάς, χωρίς πάντως να υπάρχουν ενεργά μέτωπα από το βράδυ της Κυριακής.

  Oι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν για επιτήρηση και παρακολούθηση των σημείων από τα οποία πέρασε η πυρκαγιά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν εν τη γενέσει τυχόν αναζωπυρώσεις.

  Καθώς η μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχει σημειωθεί σε ευρωπαϊκό έδαφος εδώ και δεκαετίες φαίνεται πως οδεύει προς την τελική κατάσβεσή της, ο απολογισμός των καμένων στρεμμάτων είναι τρομακτικός: σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, νεότερα δορυφορικά δεδομένα από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνουν ότι η συνολική έκταση που κατέκαψε η δασική πυρκαγιά του Έβρου ξεπερνά τα 935.000 στρέμματα (έως τις 11:31 π.μ. του Σαββάτου 02/09).

  Από τα συνολικά 935.000 στρέμματα καμένης έκτασης, περίπου το 47% (440.180) στρέμματα αφορά δασικές εκτάσεις, το 34% (318.700 στρέμματα) θαμνώδεις εκτάσεις και το 9% (81.140 στρέμματα) αγροτικές εκτάσεις.

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία | Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  Το Νο1 Ραδιόφωνο του Νομού Κοζάνης

  Άκου Δυνατά τις επιτυχίες του σήμερα στον Μελωδία 102.4.

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Enjoy exclusive access to all of our content

  Get an online subscription and you can unlock any article you come across.