Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
More

    Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιχειρεί να ανακτήσει τα επίπεδα των 1.400 μονάδων ο Γενικός Δείκτης – Ανακάμπτουν ΔΕΗ και τράπεζες

    Επιχειρεί να ανακαταλάβει τα επίπεδα των 1.400 μονάδων ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από την υποχώρηση κάτω από αυτό το όριο χθες (7.2.2024), εξαιτίας των σημαντικών πιέσεων στη μετοχή της ΔΕΗ αλλά και των τραπεζών.

    Έτσι η θεαματική υποδοχή που επιφύλαξαν οι επενδυτές στην πρεμιέρα του για το Ελ. Βενιζέλος δεν στάθηκε ικανή να αντιστρέψει την μάλλον προβληματική εικόνα που είχε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών. Σήμερα (8.2.2024), η εικόνα δείχνει να είναι διαφορετική αφού δεν υπάρχουν πιέσεις στην μετοχή της ΔΕΗ η οποία κινείται ανοδικά, ενώ θετικό πρόσημο έχει και ο τραπεζικός δείκτης.

    Έτσι λοιπόν ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,12% και διαμορφώνεται στις 1.398,92 μονάδες.

    Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,5% στις 1.231 μονάδες, ο FTSE ενισχύεται κατά 0,13% στις 3.405 μονάδες και ο FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης βρίσκεται στις 2.375 μονάδες με +0,6%.

    Η μετοχή του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) συνεχίζει και σήμερα ανοδικά με κέρδη 1,54% στα 9,3 ευρώ και τζίρο που ξεπέρασε το 1 εκατ. ευρώ ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο των συναλλαγών.

    Στις τράπεζες η μετοχή της Πειραιώς καταγράφει κέρδη 1,5%, Eurobank και Alpha κινούνται ελαφρώς ανοδικά κατά περίπου μισή ποσοστιαία μονάδα, ενώ μικρή κάμψη έχει η μετοχή της Εθνική Τράπεζας.

    Ο Μυτιληναίος σημειώνει κέρδη 0,5%, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ενισχύεται κατά 0,6% με αυξημένο τζίρο και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κινείται έχει κέρδη 0,4%.

    Από την άλλη, οι πωλητές έχουν προβάδισμα στην Coca Cola με -2% και η Motor Oil υποχωρεί κατά 0,5%.

    Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση η Intralot σημειώνει σημαντική άνοδο 2,2%, η Intracom επίσης έχει κέρδη 2,3%, η ΑΒΑΞ 1,1%, ενώ ο Φουρλής υποχωρεί κατά 0,8%.

    Στην Ευρώπη οι δείκτες κινούνται οριακά υψηλότερα από χθες. Ο CAC 40 στο Παρίσι έχει άνοδο 0,21%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κερδίζει 0,13%, και τον πανευρωπαϊκό Stoxx 50 σημειώνει κέρδη 0,29%. Αντίθετα στην Γερμανία ο DAX έχει ανεπαίσθητες απώλειες.

    Τέλος στην αγορά εμπορευμάτων μικρά κέρδη για το πετρέλαιο, ενώ λίγο χαμηλότερα κινείται ο χρυσός.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ