Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
More

    Χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος: Μπέρδεμα με τα μικτά, όλες οι τιμές

    Δύσκολοι οι υπολογισμοί για τον μέσο καταναλωτή.

    Χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος: Μπέρδεμα με τα μικτά, όλες οι τιμές

    Μπερδεμένος εξακολουθεί να βρίσκεται ο καταναλωτής, σχετικά με το ποιο τιμολόγιο ρεύματος να διαλέξει, αφού ακόμα δεν έχουν ξεκαθαριστεί, όλα τα δεδομένα της κάθε κατηγορίας. Στα χρωματιστά τιμολόγια και σε πολλές κατηγορίες, δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί η τιμή βάσης της κιλοβατώρας.

    Μέχρι σήμερα, δεν έχουν ανακοινωθεί οι τιμές στο μικτό τιμολόγιο και αυτό, παρά το γεγονός ότι είχαμε τη σχετική απόφαση του αρμόδιου υπουργείου.

    Σύμφωνα με τον ενεργειακό επιθεωρητή, Μιχάλη Χριστοδουλίδη, στα πράσινα τιμολόγια, παρουσιάζεται για το μήνα Φεβρουάριο, μέση πτώση 11% στην τιμή της κιλοβατώρας, λόγω και των καθοδικών τάσεων, στην παγκόσμια αγορά ενέργειας.

    Στα μπλε τιμολόγια, υπάρχει μέση μείωση 7,5%, ενώ στα κίτρινα, παραμένουν ίδιες οι τιμές, σε όσες εταιρείες τις ανακοίνωσαν.

    Σε ότι αφορά τι μικτά τιμολόγια και μετά από τη διαμάχη υπουργείου και Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, αποφασίστηκε, να κατατάσσονται αυτά τα τιμολόγια στην κίτρινη σήμανση.  Υπάρχουν αρκετές εταιρείες που δεν έδωσαν τιμή χρέωσης κιλοβατώρας, στα κίτρινα τιμολόγια, τα απολύτως κυμαινόμενα και θα ανακοινώσουν τις χρεώσεις για τους μήνες κατανάλωσης Ιανουάριο και Φεβρουάριο, τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, αφού έχουν το δικαίωμα», αναφέρει ο κ. Χριστοδουλίδης.

    Οι χρεώσεις για τα μικτά τιμολόγια, αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες, αφού υπογράφηκε και η σχετική απόφαση από τον υπουργό κ. Σκυλακάκη. Εκεί αναμένουμε την σταθερή, κλειδωμένη τιμή, που θα πρέπει να υπάρχει στα τιμολόγια αυτά, τουλάχιστον για έξι μήνες, όπως ορίζει η απόφαση.

    «Εκτιμώ ότι η ελάχιστη τιμή, μπορεί να φτάσει και κάτω από τα 11 λεπτά του ευρώ η κιλοβατώρα. Το μικτό τιμολόγιο, με τουλάχιστον εξάμηνη κλειδωμένη τιμή, θεωρώ ότι σιγά σιγά θα αποκλείσει, θα εκτοπίσει τα μπλε τιμολόγια. Το μπλε τιμολόγιο, μετά δεν έχει λόγο ύπαρξης. Και αυτό γιατί, το νέο μικτό τιμολόγιο, δεν έχει ρήτρα αποχώρησης», καταλήγει ο κ. Χριστοδουλίδης.

    Όλες οι τιμές στον παρακάτω πίνακα:

    tim2

    tim3

    tim4

    tim5

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ