Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Cinema Αχίλλειον – Πτολεμαΐδα | Νέες Ταινίες Βδομάδας

    ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 



    ΕΞΟΡΚΙΣΤΗΣ: ΠΙΣΤΟΣ 

    Προβολές: 22.00  

    Τόπος: Cinema Αχίλλειον – Πτολεμαΐδα
    Παραγωγή: Τζέισον Μπλουμ, Ντέιβιντ Ρόμπινσον, Τζέιμς Τζι Ρόμπινσον
    Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν
    Σενάριο: Πίτερ Σάτλερ, Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν
    Πρωταγωνιστούν: Λέσλι Οντομ Τζούνιορ, Αν Ντάουντ, Τζένιφερ Νετλς, Νόρμπερτ Λίο Μπατζ, Λίντια Τζουέτ, Ολίβια Μάρκαμ, Ελεν Μπέρστιν
    Διάρκεια: 121 λεπτά

    Cinema Αχίλλειον - Πτολεμαΐδα | Νέες Ταινίες Βδομάδας

    Υπόθεση

    Έ

    να φθινόπωρο πριν από ακριβώς 50 χρόνια, οι κινηματογράφοι φιλοξένησαν το πιο τρομακτικό θρίλερ στην ιστορία του σινεμά, την ταινία τρόμου που προκάλεσε σοκ στους θεατές σε όλο τον κόσμο. Φέτος, την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, γράφεται ένα νέο κεφάλαιο. Η Blumhouse και ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, οι οποίοι έσπασαν το κατεστημένο με την αναβίωση του θρύλου των ταινιών Halloween, φέρνουν στη μεγάλη οθόνη την ταινία Ο Εξορκιστής: Πιστός.

    Δώδεκα χρόνια αφότου η έγκυος συζύγός του πέθανε κατά τη διάρκεια ενός σεισμού στην Αϊτή, ο Βίκτορ Φίλντινγκ (ο βραβευμένος με Τόνι και Όσκαρ Λέσλι Όντομ Τζούνιορ· One Night in Miami, Hamilton) μεγαλώνει μόνος του την κόρη τους, Άντζελα (Λίντια Τζέγουετ, Good Girls).

    Όταν η Άντζελα και η φίλη της, η Κάθριν (η νεοεμφανιζόμενη Ολίβια Ονίλ/Μάρκουμ) εξαφανίζονται στο δάσος και τρεις μέρες μετά, τα κορίτσια επιστρέφουν χωρίς να έχουν καμία ανάμνηση για το τι τους συνέβη. Το μυστήριο αρχίζει να ξετυλίγεται και ο Βίκτορ θα αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπος με τις δυνάμεις του κακού. Απελπισμένος και τρομοκρατημένος, θα αναζητήσει τον μόνο άνθρωπο που βίωσε και επέζησε από κάτι παρόμοιο, την Κρις ΜακΝίλ.

    Για πρώτη φορά μετά την ταινία του 1973, η βραβευμένη με Όσκαρ Έλεν Μπέρστιν υποδύεται ξανά τον εμβληματικό χαρακτήρα της Κρις ΜακΝίλ, μιας ηθοποιού που η ζωή της άλλαξε εν μία νυκτί μετά από όσα συνέβησαν με την κόρη της, Ρίγκαν, πέντε δεκαετίες πριν.

    Στην ταινία πρωταγωνιστούν η βραβευμένη με Έμμυ, Αν Ντόουντ, (The Handmaid’s Tale, Hereditary) η οποία υποδύεται την γειτόνισσα του Βίκτορ και της Άντζελα, η βραβευμένη με Γκράμι, Τζένιφερ Νετλς, (Harriet, The Righteous Gemstones) και ο βραβευμένος με δύο βραβεία Τόνι, Νόρμπερτ Λίο Μπατζ (Fosse/Verdon, Bloodline), που υποδύονται τους γονείς της Κάθριν, της φίλης της Άντζελα.

    Η ταινία Ο Εξορκιστής, βασισμένη στο μπεστ σέλερ του Γουίλιαμ Πίτερ Μπλάτι, άλλαξε για πάντα την ποπ κουλτούρα, σάρωσε τα ταμεία και ήταν υποψήφια για δέκα βραβεία Όσκαρ, και μάλιστα ήταν η πρώτη ταινία τρόμου υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

    Την ταινία Ο Εξορκιστής: Πιστός σκηνοθετεί ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, σε σενάριο του Πίτερ Σάτλερ (Camp X-Ray) και του ιδίου, εμπνευσμένο από μια ιστορία του Σκοτ Τιμς (Halloween Kills), του Ντάνι ΜακΜπράιντ (τριλογία Halloween) και του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, και είναι βασισμένη στους χαρακτήρες του Γουίλιαμ Πίτερ Μπλάτι.

    Την παραγωγή της ταινίας αναλαμβάνει ο Τζέισον Μπλουμ για τη Blumhouse και οι Ντέιβιντ Ρόμπινσον και Τζέιμς Ρόμπινσον για τη Morgan Creek Entertainment.

    Τη διεύθυνση παραγωγής αναλαμβάνουν ο Ντάνι ΜακΜπράιντ, ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, η Στέφανι Άλεν, ο Ράιαν Τίρεκ και ο Ατίλα Γιουτζέλ. Η Universal Pictures παρουσιάζει μια παραγωγή των Blumhouse και Morgan Creek Entertainment, σε συνεργασία με τη Rough House Pictures.

    Δείτε το trailer


    Cinema Αχίλλειον – Πτολεμαΐδα | Νέες Ταινίες Βδομάδας

    BLUE BEETLE 

    Προβολές: 19.30 

    Τόπος: Cinema Αχίλλειον – Πτολεμαΐδα
    Παραγωγή: Ζεβ Φόρμαν, Τζον Ρικάρντ
    Σκηνοθεσία: Ανχελ Μανουέλ Σότο
    Σενάριο: Γκάρεθ Ντάνετ-Αλκοσέρ
    Πρωταγωνιστούν: Σόλο Μαριντουένια, Σούζαν Σαράντον, Αντριάνα Μπαράζα, Νταμιάν Αλκάσαρ
    Διάρκεια: 127 λεπτά

    Cinema Αχίλλειον - Πτολεμαΐδα | Νέες Ταινίες Βδομάδας

    Υπόθεση

    Η

    Warner παρουσιάζει το Blue Beetle, την πρώτη σόλο κινηματογραφική μεταφορά του λατίνου υπερήρωα της DC. Στην ταινία, που σκηνοθετεί ο Άνχελ Μανουέλ Σότο, πρωταγωνιστεί ο Σόλο Μαριντουένια στον ομώνυμο ρόλο καθώς και στον ρόλο του άλτερ έγκο Χάιμε Ρέγιες.

    Δίπλα στον Μαριντουένια (Cobra Kai) παίζουν η Αντριάνα Μπαράζα (Ράμπο: Το τελευταίο αίμα, Thor) ως γιαγιά του Χάιμε, ο Νταμιάν Αλκάσαρ (Narcos, Narcos: Μεξικό) στον ρόλο του πατέρα του, ο Ραούλ Μαξ Τρουχίγιο (ταινίες ο Εκτελεστής) ως Κάραπαξ, με τη βραβευμένη με Όσκαρ Σούζαν Σαράντον (Monarch, Θα ζήσω) ως Βικτώρια Κορντ και τον Τζορτζ Λόπεζ (ταινίες Ρίο και Τα Στρουμφάκια) στον ρόλο του θείου του Χάιμε, Ρούντι. Στην ταινία εμφανίζονται επίσης η Ελπίντια Καρίγιο (Mayans M.C., ταινίες Κυνηγός) στον ρόλο της μητέρας, η Μπρούνα Μαρκεζίνι (Maldivas, God Save the King) ως Τζένι Κορντ, η Μπελίσα Εσκομπέντο (American Horror Stories, Χόκους Πόκους 2: Οι 3 μάγισσες) ως αδελφή του Χάιμε, και ο Χάρβεϊ Γκιγιέν (What We Do in the Shadows) ως Δρ. Σάντσεζ.

    Ο Σότο (Charm City Kings, The Farm) σκηνοθετεί σε σενάριο του Γκάρετ Ντούνετ-Αλκοσέρ (Σφαίρες στο Μεξικό), βασισμένο στους χαρακτήρες της DC.

    Σύνοψη

    Ο Χάιμε Ρέγιες αποφοίτησε πρόσφατα από το πανεπιστήμιο και επιστρέφει γεμάτος προσδοκίες στο σπίτι του, για να ανακαλύψει ότι όλα έχουν αλλάξει. Καθώς αναζητά έναν σκοπό στη ζωής του, ένα παιχνίδι της μοίρας ρίχνει στα χέρια του ένα αρχαίο κειμήλιο εξωγήινης βιοτεχνολογίας: τον Σκαραβαίο. Ο Σκαραβαίος τον διαλέγει για ξενιστή και έτσι αποκτά μια απίθανη πανοπλία και μαζί με αυτή, εντυπωσιακές – αλλά και απρόβλεπτες- δυνάμεις. Η μοίρα του θα αλλάξει για πάντα και θα μεταμορφωθεί στον υπερήρωα Blue Beetle.

    BLUE BEETLE: Τότε και Τώρα

    Ο Blue Beetle εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα κόμικς Mystery Men το 1939 ως Νταν Γκάρετ, ένας αρχαιολόγος που εντοπίζει έναν μαγικό σκαραβαίο στην Αίγυπτο.

    Αργότερα, ο Blue Beetle μεταμορφώθηκε σε έναν νέο χαρακτήρα, τον ευφυή εφευρέτη Τεντ Κορντ, δημιούργημα του Στίβ Ντίτκο που εμφανίστηκε στα κόμικς Captain Atom #83 (1966).

    Καθώς περνούσε ο καιρός, ο Blue Beetle μεταμορφώθηκε ξανά, αυτή τη φορά στον ήρωα Χάιμε Ρέγιες (2006). Ο Χάιμε είναι απόφοιτος κολλεγίου και προέρχεται από μία δεμένη οικογένεια με καταγωγή από το Μεξικό.

    Για την ταινία, την πρώτη live-action κινηματογραφική μεταφορά του Blue Beetle, οι δημιουργοί άδραξαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα νέο σπίτι για τον Χάιμε και την οικογένεια του στην Πόλη της Παλμέρα, μία πολύχρωμη και πολύβουη πόλη. Ο Χάιμε είναι ο πρώτος από την οικογένεια που πηγαίνει στο κολλέγιο και χαίρεται που επιστρέφει στην οικογένεια του, ενώ ετοιμάζεται για τις νομικές σπουδές του. Φτάνοντας σπίτι, νιώθει ότι τα σχέδια του καταρρέουν. Μαθαίνει ότι η οικογενειακή επιχείρηση έχει προβλήματα και ότι ο πατέρας του έχει θέματα υγείας. Ο Χάιμε νιώθει ξαφνικά ότι φέρει το βάρος του κόσμου στους ώμους του και αρχίζει να ψάχνει να βρει δουλειά. Η μοίρα του επιφυλάσσει να διασταυρωθεί με την Τζένι Κορντ, που του εμπιστεύεται ένα αρχαίο κειμήλιο. Η ζωή του θα αλλάξει για πάντα.

    Στη μεταφορά των χαρακτήρων από τα κόμικς στη μεγάλη οθόνη, ο σεναριογράφος Άνχελ Μανουέλ Σότο δηλώνει ότι προσπάθησε να διαποτίσει την κλασική ιστορία του ήρωα με στοιχεία της κουλτούρας των Λατίνων. Το εικαστικό ύφος της ταινίας αναμειγνύει μία πινελιά μαγικού ρεαλισμού με την αυθεντική καρδιά της οικογένειας των Ρέγιες. Για τις έντονες σκηνές μάχης της ταινίας, ο σκηνοθέτης
    Άνχελ Μανουέλ Σότο και η ομάδα του βρήκαν έμπνευση στις επικές κινήσεις του Blue Beetle στο βιντεοπαιχνίδι Injustice 2.

    Δείτε το trailer

    PAW PATROL: Η ΣΟΥΠΕΡ ΤΑΙΝΙΑ 

    Προβολές: 16.00  

    Τόπος: Cinema Αχίλλειον – Πτολεμαΐδα
    Παραγωγή: Τζένιφερ Ντοντζ, Λόρα Κλούνι, Τόνι Στίβενς
    Σκηνοθεσία: Καλ Μπρούνκερ
    Σενάριο: Μπομπ Μπάρλεν, Καλ Μπρούνκερ
    Πρωταγωνιστούν:
    Διάρκεια: 92 λεπτά

    Cinema Αχίλλειον - Πτολεμαΐδα | Νέες Ταινίες Βδομάδας

    Υπόθεση

    Όταν ένας μαγικός μετεωρίτης πέφτει στην Πόλη της Περιπέτειας, τα κουτάβια του PAW Patrol αποκτούν υπερδυνάμεις, μεταμορφώνοντάς τα σε Υπερκουτάβια! Για τη Σκάι, το νεαρότερο μέλος της ομάδας, οι νέες δυνάμεις που αποκτά ήταν όνειρο ζωής.

    Αλλά τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ο μεγαλύτερος αντίπαλος των κουταβιών, ο Δήμαρχος Χάμντινγκερ, το σκάει από τη φυλακή και συνεργάζεται με μία τρελή επιστήμονα για να κλέψει τις υπερδυνάμεις και για τους δύο κακούς. Με τη μοίρα της Πόλης της Περιπέτειας να κρέμεται από μια κλωστή, τα Υπερκουτάβια πρέπει να σταματήσουν τους κακούς προτού να είναι πολύ αργά και η Σκάι θα μάθει ότι ακόμα και το πιο μικρό κουτάβι μπορεί να κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά.

    Cinema Αχίλλειον | Πτολεμαΐδα “12 Οκτωβρίου έως 18 Οκτωβρίου


    Δείτε εδώ τι Παίζει και στο Cinema στην Κοζάνη

    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ