Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Δεκάδες αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο εξαπέλυσε το Ισραήλ

    Δεκάδες αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο εξαπέλυσε το Ισραήλ

    Οι συσκευές επικοινωνίας παγιδεύτηκαν με εκρηκτικά προτού φθάσουν στον Λίβανο, αναφέρει η λιβανέζικη διπλωματική αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη

    Το Ισραήλ εξαπέλυσε απόψε δεκάδες αεροπορικές επιδρομές στο νότιο τμήμα του Λιβάνου, όπως μεταδίδουν λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης που κάνουν λόγο για ένα από τα σφοδρότερα κύματα επιθέσεων από τις αρχές Οκτωβρίου.

    Νωρίτερα σήμερα, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ τόνισε πως οι επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ θα συνεχιστούν με στόχο να διασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή των κατοίκων στις παραμεθόριες περιοχές του βορρά. «Βαθμιαία, η Χεζμπολάχ θα πληρώνει όλο και μεγαλύτερο τίμημα», διαβεβαίωσε ο Γκάλαντ.

    Οι συσκευές επικοινωνίας παγιδεύτηκαν με εκρηκτικά προτού φθάσουν στον Λίβανο

    Εν τω μεταξύ, από την προκαταρκτική έρευνα των υπηρεσιών ασφαλείας στη Βηρυτό προκύπτει ότι οι συσκευές επικοινωνίας που εξερράγησαν το προηγούμενο διήμερο σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου, είχαν παγιδευτεί προτού φθάσουν στη χώρα, σύμφωνα με επιστολή της λιβανέζικης διπλωματικής αποστολής στα Ηνωμένα Έθνη η οποία περιήλθε εις γνώσην του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

    Οι λιβανέζικες αρχές αποφάνθηκαν επίσης ότι τα εκρηκτικά στους παγιδευμένους βομβητές και φορητούς ασυρμάτους που είχαν προμηθευτεί μέλη της Χεζμπολάχ πυροδοτήθηκαν μέσω της αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε αυτές τις συσκευές, αναφέρει η επιστολή προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Από τις εκρήξεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον 37 άνθρωποι, ενώ περισσότεροι από 3.000 τραυματίστηκαν.

    Λίβανος Ισραήλ



    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ