Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου, 2025
More

    «Δεν περίμενα να γίνει όλος αυτός ο ντόρος για το τραγούδι»

    Τη δική της απάντηση για το «βέτο» που απειλεί να βάλει η Τουρκία στο φετινό τραγούδι της Eurovision «Αστερομάτα», έδωσε η Klavdia– η ερμηνεύτρια του τραγουδιού- μιλώντας σήμερα (08.02.2025) στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται». 

    «Δεν μπορώ να πω κάτι, δεν μιλάει για ένα συγκεκριμένο γεγονός», απάντησε αρχικά η Klavdia, η φετινή εκπρόσωπος της χώρας μας στη Eurovision. 

    «Είναι ένα τραγούδι αποχωρισμού, που ο καθένας μπορεί να ταυτιστεί ελεύθερα. Σίγουρα δεν είναι πολιτικοποιημένο το τραγούδι και δεν αναφέρεται κάτι στο τραγούδι. Δεν περίμενα να γίνει όλος αυτός ο ντόρος για το τραγούδι», συμπλήρωσε.

    «Η EBU θα κρίνει τι είναι σωστό και τι λάθος, δεν θα το κρίνουμε εμείς», κατέληξε.

    Η τραγουδίστρια ακολούθως δεν έκρυψε τη χαρά της όταν ερωτήθηκε για το γεγονός πως ξένοι YouTubers «αγκάλισαν» με ενθουσιασμό το τραγούδι. «Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις ανθρώπους, πόσο μάλλον ξένους, που δεν καταλαβαίνουν τη γλώσσα σου, να ανατριχιάζουν με αυτό που τραγουδάς», είπε.

    Ερωτηθείσα για την επιλογή του ελληνικού στίχου στο τραγούδι της, η νεαρή καλλιτέχνης είπε: «Δεν έχει σταθεί εμπόδιο η γλώσσα μας, ίσα ίσα νομίζω πως αρέσει που είναι στα ελληνικά. Είναι κάτι λίγο διαφορετικό και για αυτούς»

    Όσο για τη σχέση της με την Έλενα Παπαρίζου, τη μεγάλη νικήτρια της Eurovision το 2005, είπε πως η γνωριμία τους ξεκίνησε από το «Voice». «Είναι μεγάλη μου τιμή που ένας άνθρωπος σαν την Έλενα μου δείχνει αυτόν τον θαυμασμό, την αγάπη και τη στήριξη σε ό,τι κι αν έχω κάνει», ανέφερε.

    Οι Τούρκοι, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την «Αστερομάτα» της Eurovision για την ερμηνεία των στίχων της «Αστερομάτα», με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση (TRT) να δηλώνει ότι θα εξετάσει εάν αναφέρεται στον «ισχυρισμό για Γενοκτονία των Ποντίων».

    Η ανακοίνωση της Eurovision Türkiye:

    «Στις 30 Ιανουαρίου, η Ελλάδα επέλεξε την εκπρόσωπό της στη Eurovision 2025 και το τραγούδι της. Η Klavdia θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα με το τραγούδι “Αστερομάτα”. Υπήρξαν αναφορές στον ελληνικό Τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το τραγούδι είναι εμπνευσμένο από τον ισχυρισμό περί Γενοκτονίας των Ποντίων και τους πρόσφυγες.

    Επιπλέον, πριν από τον εθνικό τελικό, η Klavdia έκανε την ακόλουθη δήλωση σε εκπομπή του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της ΕΡΤ: “Η οικογένειά μου είναι ποντιακής καταγωγής, είναι πρόσφυγες και γι’ αυτό σχετίζομαι με το τραγούδι.

    Η γιαγιά μου μου είπε τις ιστορίες της, μου μίλησε για την οικογένειά της, πώς εξορίστηκαν και πήγαν στη Σοβιετική Ένωση εκείνη την εποχή. Η οικογένειά μου γεννήθηκε εκεί, μεγάλωσε εκεί μέχρι κάποια ηλικία και επέστρεψε στην Ελλάδα το 1991 και ξεκίνησε μια νέα ζωή εδώ”.

    Με όλα αυτά, επικοινωνήσαμε με το TRT και μας ανακοίνωσαν ότι το τραγούδι θα αναλυθεί από αυτούς και θα μεταφερθεί η δυσφορία της Τουρκίας στο υψηλότερο επίπεδο σύμφωνα με τους ισχυρισμούς. Θα περιμένουμε τις επόμενες εξελίξεις και θα σας ενημερώσουμε».

     

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ