Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023
More

  «Δεν θα διακινδυνεύσουμε την επενδυτική βαθμίδα»

  Αυτό ανάφερε σε συνέντευξη του παραχώρησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης. τονίζοντας πως το μέτρο δεν θα επεκταθεί για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

  «Πρέπει να πάμε με fast track και διαφάνεια για την αποκατάσταση των ζημιών από τις καταστροφές, γεγονός που θα κοστίσει 600 δις ευρώ και θα χρειαστεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός», τόνισε εμφατικά.

  Από το συνολικό ποσό, τα 450 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την κρατική αρωγή και τα 150 εκατ. ευρώ για την κάλυψη αγροτών.

  Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως θα δοθεί κανονικά όπως έχει εξαγγελθεί το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους, ή τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο ενώ αντίστοιχα θα προχωρήσει κανονικά η αύξηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης όπως είχε προγραμματιστεί.

  Ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ είναι αδιαπραγμάτευτος και πως θα ήταν σφάλμα να ζητηθεί από την Κομισιόν χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής, διότι θα έστελνε το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα αρχίσει να ξανακυλά στην κρίση.

  «Χρειάζεται ένα καλό μήνυμα προς τα έξω, ότι η Ελλάδα κρατάει το ζύγι, ότι δεν ξανακυλά όπως έγινε στο παρελθόν και ότι θα συνεχίσει με προσήλωση την υλοποίηση των δημοσιονομικών της στόχων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

  Για το επίδομα θέρμανσης, ο υπουργός ανέφερε ότι θα ακολουθηθεί και εφέτος ό,τι έγινε πέρυσι, με την επιδότηση στην αντλία. Τέλος, σχετικά με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, ειδικά μετά τις καταστροφές στον θεσσαλικό κάμπο, δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξει έλεος με την αισχροκέρδεια».

   

   

   

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία | Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  Το Νο1 Ραδιόφωνο του Νομού Κοζάνης

  Άκου Δυνατά τις επιτυχίες του σήμερα στον Μελωδία 102.4.

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Enjoy exclusive access to all of our content

  Get an online subscription and you can unlock any article you come across.