Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
More

  Δένδιας: Η φρεγάτα «Ύδρα» έπραξε αυτό για το οποίο εστάλη στην περιοχή

  Δένδιας: Η φρεγάτα «Ύδρα» έπραξε αυτό για το οποίο εστάλη στην περιοχή

  «Κατά τη διάρκεια συνοδείας εμπορικού πλοίου, υπήρχε και παραμένει το ενδεχόμενο να επιχειρηθεί να πληγεί και το πολεμικό πλοίο που το συνοδεύει»

  «Η φρεγάτα “Ύδρα” έπραξε αυτό για το οποίο εστάλη στην περιοχή. Προασπίζει σε αυτήν τα συμφέροντα της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και γενικά της ελληνικής οικονομίας, του Έλληνα πολίτη, του Έλληνα καταναλωτή, επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη στο in.gr, με αφορμή την χθεσινή πρώτη εμπλοκή της ελληνικής φρεγάτας στον κόλπο του ‘Αντεν, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην ευρωπαϊκή επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ για τη διαφύλαξη της ελεύθερης επικοινωνίας των θαλασσίων οδών.

  «Κατά τη διάρκεια συνοδείας εμπορικού πλοίου, υπήρχε και παραμένει το ενδεχόμενο να επιχειρηθεί να πληγεί και το πολεμικό πλοίο που το συνοδεύει. Η φρεγάτα “Ύδρα” έκανε αυτό το οποίο έπρεπε να κάνει, βολές δηλαδή κατά των εισερχόμενων UAV, τα οποία ανέστρεψαν πορεία», διευκρίνισε περαιτέρω.

  Όσον αφορά στις αντιδράσεις των κομμάτων, ο κ. Δένδιας σχολίασε ότι «το συνταγματικό καθήκον των Ενόπλων Δυνάμεων είναι να υπερασπίζουν την πατρίδα μας και τα συμφέροντά της. Ακριβώς αυτό κάνει η φρεγάτα “ΥΔΡΑ” στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του ‘Αντεν. Παράλληλα, η συμμετοχή της στην Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ παρέχει εξαιρετικά πολύτιμα διδάγματα. Καταλαβαίνετε ότι στην απευκταία περίπτωση συγκρούσεως στις δικές μας θαλάσσιες ζώνες στο μέλλον, δεν πρόκειται να εκτοξεύονται γαρύφαλλα εναντίον των πλοίων μας», παρατήρησε.

  Τέλος για τη σημασία της Αλεξανδρούπολης ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας επανέλαβε: «Η περιοχή της μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο στους τομείς της Ενέργειας και των Μεταφορών, όπως φυσικά και στο επίπεδο της Εθνικής ‘Αμυνας, της ‘Αμυνας της ΕΕ και της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

  Είναι κοντύτερα π.χ. στην Οδησσό από ό,τι είναι η διαδρομή μέσα από τα Στενά. Είναι πιο κοντά στην Οδησσό από ό,τι είναι στην Κρήτη. Είναι επίσης μια εναλλακτική πηγή όδευσης προς την κεντρική και την ανατολική Ευρώπη. Συνεπώς έχει να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Καθήκον της ελληνικής Πολιτείας είναι να βοηθήσει στην δημιουργία αυτών των υποδομών που θα διευκολύνουν την ανάπτυξή της σε όλους αυτούς τους τομείς.Νομίζω ότι μπορώ να υπερηφανεύομαι ότι αντιλήφθηκα τη σημασία της Αλεξανδρούπολης εγκαίρως και πριν γίνει “της μόδας” η σχετική διαπίστωση», κατέληξε.

  Φρεγάτα Ύδρα Νίκος Δένδιας  Πηγή

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ