Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Διακοπές… τριήμερο έκαναν οι Ελληνες τον Ιούλιο

    Διακοπές… τριήμερο έκαναν οι Ελληνες τον Ιούλιο

    Η συμβολή των αλλοδαπών στο σύνολο των αφίξεων ανήλθε στο 80,2%, ενώ στις διανυκτερεύσεις έφτασε το 87,6%.

    Αύξηση 2,3% στις τουριστικές αυξήσεις τον Ιούλιο – Μόλις 3 ημέρες η μέση διάρκεια διαμονής των Ελλήνων τουριστών


    Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τον Ιούλιο 2024, οι αφίξεις στα τουριστικά καταλύματα ανήλθαν σε 6.245.365, σημειώνοντας αύξηση 2,3% σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2023.

    Οι διανυκτερεύσεις έφτασαν τις 30.309.545, καταγράφοντας αύξηση 2,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στους αλλοδαπούς επισκέπτες, οι οποίοι κατέγραψαν αύξηση 2,6% στις αφίξεις και 3,1% στις διανυκτερεύσεις. Οι ημεδαποί επισκέπτες παρουσίασαν μικρότερη άνοδο, με 1,0% αύξηση στις αφίξεις και 1,1% στις διανυκτερεύσεις.

    Η συμβολή των αλλοδαπών στο σύνολο των αφίξεων ανήλθε στο 80,2%, ενώ στις διανυκτερεύσεις έφτασε το 87,6%, επιβεβαιώνοντας τη σημαντική παρουσία των ξένων τουριστών στην τουριστική κίνηση της Ελλάδας. Οι ημεδαποί επισκέπτες αντιπροσώπευαν μόλις το 19,8% των αφίξεων και το 12,4% των διανυκτερεύσεων.


    Η μέση διάρκεια διαμονής για τον Ιούλιο 2024 διαμορφώθηκε στις 4,9 ημέρες. Οι αλλοδαποί επισκέπτες παρέμειναν κατά μέσο όρο 5,3 ημέρες, ενώ οι ημεδαποί 3 ημέρες. Τα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και τα κάμπινγκ συγκέντρωσαν τη μερίδα του λέοντος στις αφίξεις και διανυκτερεύσεις, με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα συλλογικά καταλύματα σύντομης διαμονής να παρουσιάζουν επίσης αύξηση στη χρήση τους.

    Ενδεικτικά, οι αφίξεις ημεδαπών στα ξενοδοχειακού τύπου καταλύματα αυξήθηκαν κατά 0,8%, ενώ στα ενοικιαζόμενα δωμάτια κατά 1,7%. Οι αλλοδαποί σημείωσαν αύξηση 2,3% και 3,5% αντίστοιχα.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ