Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
More

    Δίκη για το Μάτι: Συνεχίζει την πρόταση του ο εισαγγελέας – Ποιους κρίνει ενόχους, ποιους απαλλάσσει

    Συνεχίζει σήμερα την αγόρευσή του για την τραγωδία στο Μάτι ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Παναγιώτης Μανιάτης, ο οποίος έχει ήδη ζητήσει ενοχή για τους τότε αρχηγό και τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής, τον τότε διοικητή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και τον αξιωματικό που τέθηκε επικεφαλής της φωτιάς τις κρίσιμες ώρες λίγο πριν η πυρκαγιά σαρώσει ζωές και περιουσίες. Παράλληλα ο κ. Μανιάτης ζήτησε απαλλαγή για τρεις ανώτατους αξιωματικούς του Σώματος.

    Ο κ. Μανιάτης αναμένεται σήμερα να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την αξιολόγηση του για τους υπόλοιπους πέντε κατηγορούμενους από την Πυροσβεστική και ακολούθως να τοποθετηθεί για τους εννέα κατηγορούμενους εκ των οποίων ένας είναι από την ΕΛΑΣ, ο τότε επικεφαλής της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, έξι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης και ο κατηγορούμενος ως υπαίτιος για τη φωτιά.

    Εξετάζοντας τον τρόπο που λειτούργησε ο κάθε κατηγορούμενος σε συνδυασμό με το πλέγμα των διατάξεων που ορίζουν τα καθήκοντα και τις ευθύνες που φέρουν εντός της Πυροσβεστικής, όπως ίσχυαν την επίμαχη περίοδο, ο εισαγγελέας κατά την προηγούμενη συνεδρίαση ζήτησε τις τέσσερις ενοχές για συγκεκριμένες πράξεις, όπως διατυπώνονται στο κατηγορητήριο, αλλά και απαλλαγές για άλλες πράξεις που αποδίδονται στους τότε κορυφαίους της Πυροσβεστικής. Με ίδιο κριτήριο ζήτησε και τις απαλλαγές των τριών αξιωματικών.

    Ο κ. Μανιάτης καταλόγισε ευθύνες:

    Ο κ. Μανιάτης καταλόγισε ευθύνες:

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ