Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
More

  Δήλωση Χάρη Κάτανα για την βία στα γήπεδα (Βουλευτής ΑΝ.ΕΛ Κοζάνης)

  Δήλωση Χάρη Κάτανα

  Δήλωση Χάρη Κάτανα για την βία στα γήπεδα

  Το πρόβλημα της βίας είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα που ταλανίζει τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Πολλές φορές έχουμε γίνει μάρτυρες παραβατικών συμπεριφορών , μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Η βία σαν κοινωνικό φαινόμενο , εμφανίζεται με διάφορες μορφές μέσα σε μια κοινωνία (σωματική-λεκτική) και είναι ευθύνη των αρμόδιων οργάνων να επιλύσουν τέτοιες καταστάσεις.

  Τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα στα πλαίσια των αθλητικών διοργανώσεων και κυρίως του ποδοσφαίρου, που είναι και το πιο δημοφιλές άθλημα στη χώρα, αποτελούν ένα μεγάλο πρόβλημα.

  Παλαιότερα , κάθε Κυριακή τα γήπεδα γέμιζαν από φιλάθλους που είχαν στόχο να ψυχαγωγηθούν και να υποστηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα. Οι οπαδοί των δύο ομάδων παρακολουθούσαν «δίπλα-δίπλα» τους αγώνες , χωρίς κιγκλιδώματα και κενές θέσεις να τους χωρίζουν.

  [ad id=”6783″]

  Οι ρίψεις αντικειμένων , η σωματική-λεκτική βία στις κερκίδες , η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών και πολλά άλλα, έχουν γίνει σύνηθες φαινόμενο στη διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Ο κόσμος απομακρύνεται από τα γήπεδα και όλο και λιγότερα παιδιά ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

  Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ήδη έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ώστε να καταπολεμηθεί η βία στα γήπεδα αλλά σταμάτησαν για λόγους σκοπιμότητας.

  Πρέπει να παρθούν ρηξικέλευθες αποφάσεις που θα αναβαθμίσουν το άθλημα του ποδοσφαίρου στη χώρα μας .

  Η ευθύνη ανήκει σε όλους . Με συλλογική δουλεία και διαφάνεια μπορούμε να πετύχουμε

  Και θα πετύχουμε γιατί ΜΟΝΟ η τωρινή κυβέρνηση μπορεί με αποφασιστικό τρόπο , με δημιουργική ρήξη και με ριζοσπαστικές αποφάσεις να σταματήσει τον κατήφορο της βίας στα γήπεδα

  Χάρης Κάτανας 

  Βουλευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων
  Π.Ε. Κοζάνης

  [ad id=”5586″]

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία | Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  spot_img

  Το Νο1 Ραδιόφωνο του Νομού Κοζάνης

  Άκου Δυνατά τις επιτυχίες του σήμερα στον Μελωδία 102.4.