Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Δήμαρχος Τήλου: Υποδεχτήκαμε 2.000 μετανάστες μέσα σε λίγους μήνες – Ο Ιωνάς ήταν ήρεμος σαν να ήταν μεγάλος άνθρωπος

    Για τις περιπέτειες του νησιού σχετικά με τις μαζικές αφίξεις μεταναστών, που είναι θύματα των διακινητών, αλλά και για την εντυπωσιακή αλληλεγγύη ντόπιων επαγγελματιών και εθελοντών μίλησε στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 η δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά.

    Η κ. Καμμά έδωσε την δική της μαρτυρία της από τη διάσωση του Ιωνά αλλά και από την γενικότερη κατάσταση η οποία επικρατεί στο νησί όσον αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα, με τις διαρκείς αφίξεις μεταναστών στην Τήλο, με ένα ταξίδι που βάζει σε μεγάλο κίνδυνο τις ζωές τους.

    Αναφερόμενη στις εξελίξεις της τελευταίας στιγμής όσον αφορά την άφιξη μεταναστών, σημείωσε: «Εδώ και 3 ώρες περνάει ελικόπτερο το οποίο κάνει αναζήτηση 6-7 αγνοούμενων ατόμων. Το νησί έχει δεχθεί πάνω από 2000 μετανάστες τους τελευταίους μήνες από τον Απρίλιο και μετά. Σήμερα εντοπίστηκαν 66 άνθρωποι το πρωί, 18 το μεσημέρι και τώρα αναζητούνται άλλοι 7 ή 8. Δεν ξέρουμε αν είναι άντρες γυναίκες η παιδιά. Το τραγικό είναι ότι οι περισσότεροι βγαίνουν χτυπημένοι. Τους χτυπούν οι διακινητές για να τους βάλουν στις βάρκες. Είναι τραυματισμένοι από όπλα, από γκλοπ, από ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Σήμερα υπήρχαν 3 παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους. Είμαστε καθημερινά αποδέκτες 3-4 αποβιβάσεων», είπε η κ. Καμμά.

    Δήμαρχος Τήλου: Υποδεχτήκαμε 2.000 μετανάστες μέσα σε λίγους μήνες – Ο Ιωνάς ήταν ήρεμος σαν να ήταν μεγάλος άνθρωπος

    Για τη διάσωση του Ιωνά η κ Καμμά είπε: «Το παιδί μαζί με τους γονείς του μεταφέρθηκε πλέον στη Λερό. Είναι ένα παιδί το οποίο κοιτάει στα ματιά τους ανθρώπους γύρω του και νομίζεις ότι θέλει να τους μιλήσει. Έχει πολύ μεγάλες αντοχές, δεν έκλαιγε, αντιθέτως ήταν ήρεμο σαν να ήταν μεγάλος άνθρωπος. Ήθελε να συνεργαστεί για να σωθεί η ζωή του».

    Ο μικρός Ιωνάς έμεινε στον χώρο προσωρινής φιλοξενίας της Τήλου, ανάμεσα σε άλλους μετανάστες που έχουν βρει καταφύγιο εκεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσίευσε το Enikos.gr.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ