Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Δείτε από τι κινδυνεύετε όταν δεν πίνετε νερό

     

    Δείτε από τι κινδυνεύετε όταν δεν πίνετε νερό


    Το νερό είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην ζωή κάθε ανθρώπου και εκτός από βασική ανάγκη, η κατανάλωση του προσφέρει και πολλά θετικά στον οργανισμό. Παρόλα αυτά, υπάρχουν αρκετοί που δεν πίνουν νερό ή που πίνουν πολύ μικρές ποσότητες. Όμως, σε περίπτωση χαμηλής πρόσληψης νερού από τον οργανισμό, τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν είναι αρκετά με 4 από αυτά να είναι και άκρως σοβαρά για την υγεία.

    Δείτε τους 4 σοβαρότερους κινδύνους όταν δεν πίνετε νερό

    Κώμα

    Μειωμένη παροχή αίματος στον εγκέφαλο μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και ακόμη και κώμα.

    Σοκ

    Όταν η απώλεια υγρών συντρίβει την ικανότητα του οργανισμού να αντισταθμίσει, τη ροή του αίματος και την παράδοση οξυγόνου σε ζωτικά όργανα του σώματος καταστούν ανεπαρκείς και τη λειτουργία των κυττάρων και οργάνων μπορεί να αρχίσει να αποτύχει. Αν αρκετά όργανα αρχίζουν να δυσλειτουργούν, το ίδιο το σώμα μπορεί να αποτύχει και ο θάνατος μπορεί να συμβεί.

    Νεφρική ανεπάρκεια

    Νεφρική ανεπάρκεια είναι ένα κοινό φαινόμενο και συχνά είναι αναστρέψιμο, εάν αυτό οφείλεται σε αφυδάτωση και αντιμετωπίζεται νωρίς.
    Επίσης μπορεί να πέσει η αρτηριακή πίεση με συνέπεια να μειωθεί η ροή του αίματος σε ζωτικά όργανα συμπεριλαμβανομένων των νεφρών,

    Ηλεκτρολυτικές διαταραχές

    Σε αφυδάτωση, μπορεί να προκύψουν ανωμαλίες των ηλεκτρολυτών όπως νάτριο, κάλιο και χλωρίδιο, που χάνονται από το σώμα μέσω του ιδρώτα. Για παράδειγμα, ασθενείς με ακατάσχετη διάρροια ή ‘εμετο μπορεί να χάσει σημαντικές ποσότητες καλίου, που προκαλεί μυϊκή αδυναμία και διαταραχές του καρδιακού ρυθμού. Η επαγγελματική φροντίδα υγείας μπορεί να αποφασίσει να παρακολουθεί τα επίπεδα των ηλεκτρολυτών ελέγχοντας εξετάσεις αίματος.

    Παραδείγματα συμπτωμάτων που προκαλούνται από μη φυσιολογικά επίπεδα ηλεκτρολυτών περιλαμβάνουν μυϊκή αδυναμία οφείλεται σε χαμηλά επίπεδα καλίου , διαταραχές του καρδιακού οφείλεται είτε σε χαμηλό ρυθμό ή υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο , και επιληπτικές κρίσεις λόγω της χαμηλής ( υπονατριαιμία ) ή υψηλού νατρίου (υπερνατριαιμία). Σε πολλούς ασθενείς με αφυδάτωση, τα νεφρά είναι σε θέση να αντισταθμίζουν και να ρυθμίζουν τα επίπεδα των ηλεκτρολυτών.

    Πηγή: healthpro.gr

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ