Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
More

    Δορυφόροι και X-Rays για το λαθρεμπόριο καυσίμων

    Δορυφόροι και X-Rays για το λαθρεμπόριο καυσίμων

    Με το λαθρεμπόριο καυσίμων να προκαλεί απώλειες εκατομμυρίων ευρώ στα δημόσια ταμεία, η φορολογική διοίκηση εξοπλίζεται με GPS Trackers και συστήματα X-Rays νέας τεχνολογίας για να αντιμετωπίσει τους επιτήδειους.

    Το έργο «Σύστημα παρακολούθησης κίνησης οχημάτων και εμπορευματοκιβωτίων», προϋπολογισμού 80,06 εκατ. ευρώ, έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025.


    Τα τελωνεία θα εφοδιαστούν με 10.740 συσκευές GPS Trackers οι οποίες θα τοποθετούνται σε φορτηγά και κοντέινερ κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα. Το σύστημα θα εγκατασταθεί σε 34 συνοριακά σημεία, λιμάνια και αποθήκες διακίνησης, 132 σταθμούς διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας και 17 μη ελεγχόμενους μεγάλους κόμβους σε όλη την επικράτεια.

    Με το σύστημα αυτό, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της ΑΑΔΕ θα παρακολουθούν την πορεία των φορτηγών και θα ελέγχουν τη διακίνηση αγαθών σε όλα τα στάδια. Κάθε όχημα που θα επιλέγεται από την τελωνειακή υπηρεσία, ανάλογα με την επικινδυνότητα του φορτίου ή το τελωνειακό ή μη παραστατικό, θα εφοδιάζεται με GPS Tracker, το οποίο θα χρεώνεται ο οδηγός του με κατάθεση εγγύησης και την υποχρέωση της παράδοσής του στον προορισμό, είτε αυτό είναι εσωτερικό τελωνείο είτε τελωνείο εξόδου, για να του επιστραφεί η εγγύηση.

    Πέραν του ελέγχου ολοκλήρωσης του δρομολογίου θα ελέγχεται μέσω της ΑΑΔΕ η πορεία του οχήματος, η τυχόν εκτροπή του από τη φυσιολογική διαδρομή κ.λπ., ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα να παρέχονται πληροφορίες – μέσω διαλειτουργικότητας – μέσω των σταθμών διοδίων που θα μεταδίδουν επίσης εικόνα διελεύσεων των φορτηγών.


    Το νέο σύστημα θα καταγράφει αυτόματα και θα φωτογραφίζει τα διερχόμενα οχήματα, θα αναγνωρίζει ταξιδιωτικά έγγραφα, θα εντοπίζει τη θέση των φορτηγών και των κοντέινερ, ενώ θα διενεργεί αναλύσεις επικινδυνότητας των φορτίων.




    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ