Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Δραπετσώνα: Αστυνομικοί έσωσαν ψαρά βουτώντας στην θάλασσα – «Πάλευα σχεδόν 3 τέταρτα μέσα στο νερό»

    Η άμεση επέμβαση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. απέτρεψε την τραγωδία στη Δραπετσώνα, όταν βούτηξαν στη θάλασσα για να διασώσουν έναν ψαρά που είχε παγιδευτεί κάτω από τη βάρκα του, η οποία ανετράπη. Σύμφωνα με την καταγγελία του διασωθέντος, η ανατροπή προκλήθηκε από τα ισχυρά απόνερα που δημιούργησε επιβατηγό καταμαράν, το οποίο εισήλθε στο λιμάνι του Πειραιά με υπερβολική ταχύτητα.

    Στο βίντεο από το περιστατικό, φαίνεται η γενναία κίνηση των αστυνομικών, οι οποίοι, φορώντας ακόμα τις στολές τους, βουτούν στη θάλασσα για να βοηθήσουν τον ψαρά. Το ατύχημα συνέβη 30 μέτρα από την ακτή, με τον ψαρά να αγωνίζεται να κρατηθεί στην επιφάνεια, ενώ η βάρκα του είχε ήδη αναποδογυρίσει, θέτοντας τη ζωή του σε άμεσο κίνδυνο.

    «Πάλευα σχεδόν τρία τέταρτα μέσα στο νερό και ήμουν έτοιμος να πνιγώ», δηλώνει ο Λάμπρος Δουκάκης, ο οποίος διασώθηκε χάρη στην επέμβαση των αστυνομικών και του Λιμενικού. Ο ίδιος εξηγεί ότι το ατύχημα δεν οφείλεται σε λάθος χειρισμό του, αλλά στον κυματισμό που προκάλεσε το καταμαράν, το οποίο παραβίασε το προβλεπόμενο όριο ταχύτητας κατά την είσοδό του στο λιμάνι.

    «Το πλοίο έπρεπε να εισέλθει στο λιμάνι με 11,8 μίλια, αλλά μπήκε με 30 μίλια, δημιουργώντας κύμα ύψους 20 μέτρων», επισημαίνει ο κ. Δουκάκης. Ο ίδιος τονίζει ότι η καταστροφή της βάρκας του αποτελεί βαρύ πλήγμα, καθώς αποτελούσε το μέσο για την επιβίωσή του.

    Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του λιμανιού του Πειραιά, τα πλοία υποχρεούνται να εισέρχονται και να εξέρχονται με ταχύτητα μειωμένη στα 9 ναυτικά μίλια, προκειμένου να αποφεύγονται ατυχήματα. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού Σώματος, το συγκεκριμένο πλοίο μετέφερε πολυτραυματία από τροχαίο ατύχημα στην Κύθνο, γεγονός που ανάγκασε τον πλοίαρχο να προσεγγίσει το λιμάνι με μεγαλύτερη ταχύτητα, έχοντας ήδη ενημερώσει σχετικά τις αρμόδιες αρχές.

    Η υπόθεση διερευνάται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, το οποίο εξετάζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ