Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

  Δυσάρεστη έκπληξη στον ΕΝΦΙΑ 2024 – Έρχονται και οι φορολογικές δηλώσεις

  Δυσάρεστη έκπληξη στον ΕΝΦΙΑ 2024 – Έρχονται και οι φορολογικές δηλώσεις

  Δύο δύσκολα ραντεβού με την εφορία ξεκινούν και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη εν μέσω ακρίβειας και αυξημένων υποχρεώσεων. Αναμφισβήτητα ο ΕΝΦΙΑ 2024 και ο φόρος εισοδήματος από τις φορολογικές δηλώσεις θα προβληματίσουν εκατομμύρια φορολογούμενους, καθώς η ακρίβεια σαρώνει και πολλά νοικοκυριά δυσκολεύονται να βγάλουν το μήνα. Μπορεί ο κατώτατος μισθός να αυξηθεί στα 830 ευρώ μεικρά, μπορεί οι τριετίες να ξεπάγωσαν (αφορά λίγους), ωστόσο η ακρίβεια, ειδικά στα τρόφιμα και στα καύσιμα έχει εκτροχιάσει τους προϋπολογισμούς.

  ΕΝΦΙΑ 2024 με άμεση πληρωμή

  Η πρώτη δυσάρεστη έκπληξη είναι ο ΕΝΦΙΑ 2024, καθώς μόλις γίνει ανάρτηση θα πρέπει να γίνει και η πληρωμή! Εντός του Απριλίου, ίσως και το πρώτο δεκαήμερο σχεδιάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να ξεκινήσει την ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ καθώς η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος του ίδιου μήνα.


  Αυτή την περίοδο η ΑΑΔΕ «τρέχει» τις εκκαθαρίσεις για τον ΕΝΦΙΑ υπενθυμίζοντας ότι από φέτος αν τα ακίνητά είχαν ασφαλιστεί το 2023 από φυσικές καταστροφές (σεισμό, πλημμύρα, πυρκαγιά) τότε επωφελούνται περαιτέρω έκπτωσης έως 10%. Με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, περίπου 6 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να εισέλθουν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και στην εφαρμογή «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ» θα μπορούν να δουν το νέο εκκαθαριστικό τους.

  Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ σε δόσεις

  Σημειώνεται ότι φέτος οι δόσεις για την αποπληρωμή του φετινού ΕΝΦΙΑ είναι συνολικά 11 από 10 μηνιαίες δόσεις που ήταν πέρυσι.

  Η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 30 Απριλίου και η τελευταία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2025.

  Μάλιστα από του χρόνου η αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα πραγματοποιείται σε 12 μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να πληρώνεται στα τέλη Μαρτίου και η τελευταία στα τέλη Φεβρουαρίου.


  Σε κάθε περίπτωση πάντως, ακόμα και στην εφάπαξ καταβολή δεν προβλέπεται έκπτωση φόρου σε αντίθεση με τον φόρο εισοδήματος που αν ο φορολογούμενος τον πληρώσει εφάπαξ δικαιούται έκπτωση 3%.

  Έρχονται και οι φορολογικές δηλώσεις 2024

  Παράλληλα οι αρμόδιες υπηρεσίες της AAΔΕ προετοιμάζονται για την έναρξη της διαδικασίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

  Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας προ ημερών στην ΕΡΤ, όταν ρωτήθηκε για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων είχε απαντήσει ότι η σχετική διαδικασία θα ξεκινήσει τον Απρίλιο θέτοντας ως προτεραιότητα την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ. 

  Αυτό σημαίνει ότι η πληρωμή του φόρου εισοδήματος θα τρέχει παράλληλα με την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ…
  Πηγή

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ