Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Έχω το iPhone 7, να πάρω το iPhone 8;

     

    Έχω το iPhone 7, να πάρω το iPhone 8;

    Κάθε φορά που εμφανίζεται ένα νέο μοντέλο iPhone στην αγορά, ο πειρασμός είναι μεγάλος. Ακόμη κι αν έχουμε στην κατοχή μας, ένα τελευταίας τεχνολογίας iPhone, όπως το περσινό iPhone 7, μπαίνουμε, σχεδόν ακούσια, στη διαδικασία να αναρωτηθούμε αν θα πρέπει να προχωρήσουμε σε αγορά.

    Εκτός, λοιπόν, από τη χαρά του καινούριου, τι άλλο έχει να μας προσφέρει το iPhone 8 σε σύγκριση με το iPhone 7;

    Ασύρματη φόρτιση

    Νέος τρόπος φόρτισης για το νέο iPhone που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Qi, όπως και τα Android phones. Λειτουργεί, όμως, μόνο, όταν η συσκευή είναι ακουμπισμένη και σταθερή σε κάποιο σημείο, π.χ στο κομοδίνο όταν εσείς κοιμάστε. Επίσης, δεν συνεργάζεται ακόμη με το CarPlay, εκτός κι αν έχετε ένα συγκεκριμένο μοντέλο BMW.

    Bluetooth 5 gadgets

    Η σειρά iPhone 8 κάνει χρήση της τεχνολογίας Bluetooth 5, η οποία υπόσχεται μια πιο αξιόπιστη και αποτελεσματική σύνδεση, ειδικά όταν πρόκειται για smart home gadgets. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχει επάρκεια ανάλογων συμβατών συσκευών στην αγορά.

    Ταχύτερη φόρτιση

    Ο φορτιστής που συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία του iPhone 8 είναι ο ίδιος των 5W που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Αν, όμως, έχετε πρόσβαση σε φορτιστή υψηλότερης ισχύος, όπως π.χ. του iPad Pro ή του MacBook USB-C, τότε η φόρτιση θα είναι ταχύτερη. Έχει αναφερθεί ότι θα μπορείτε να φορτίσετε τo iPhone 8 κατά 50% σε 30 λεπτά με τον φορτιστή 29W USB-C του MacBook Pro.

    Αναβάθμιση της λήψης βίντεο

    Με τo iPhone 8 μπορείτε να τραβήξετε βίντεο αργής κίνησης 240 fps σε full HD (1080p), ενώ το iPhone 7 μπορούσε να διαχειριστεί μόνο 720p. Τα 8 και 8 Plus, χάρη στον νέο επεξεργαστή A11 Bionic, τραβούν βίντεο 4k στα 60p.

    Εφέ φωτισμού σε portrait mode

    Η Apple εισήγαγε για πρώτη φορά το Portrait Mode μαζί με το σύστημα διπλής κάμερας του iPhone 7 Plus. Το πρόσθετο εφέ βάθους έδινε την εντύπωση ότι οι φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί με μια κάμερα DSLR ή τουλάχιστον μια κάμερα με μεγαλύτερο αισθητήρα απεικόνισης. Τώρα, προστέθηκε ένα νέο εφέ φωτισμού που αφορά τα ανθρώπινα πορτρέτα και έχει την τάση να κάνει τις φωτεινότερες περιοχές να φαίνονται πιο «σκληρές».

    Περισσότερο χρώμα στην οθόνη

    Αν και στα «χαρτιά», οι οθόνες είναι ακριβώς το ίδιο, το iPhone 8 διαθέτει την τεχνολογία TrueTone που είχαμε γνωρίσει στο iPad Pro. Το iPhone 8 είναι επίσης συμβατό με την τεχνολογία HDR που έχουν υιοθετήσει προς το παρόν πλατφόρμες όπως το Netflix και η Amazon.

    Μεγαλύτερη αποθήκευση δεδομένων

    Το iPhone 8 διαθέτει διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο από το iPhone 7, 256 GB έναντι 128 GB.

    Σε γενικές γραμμές

    Υπάρχουν μερικές ακόμη διαφορές υλικού αλλά οι περισσότερες απτές αλλαγές προκύπτουν ως αποτέλεσμα της ενημέρωσης στο iOS 11. Ο επεξεργαστής είναι πιο δυνατός στο iPhone 8, αλλά αυτό πιθανότητα δεν θα επηρεάσει τη συνολική σας εμπειρία, αν έχετε ήδη το iPhone 7.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ