Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Έφτασε η ώρα για ανακαίνιση μπάνιου

    Έφτασε η ώρα για ανακαίνιση μπάνιου


    Μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στα σπίτια είναι όταν αυτά αρχίζουν να μας «ζητούν» ανακαίνιση. Είναι βεβαίως λογικό ότι μετά από κάποια χρόνια και από την καθημερινή χρήση και τριβή, τα έπιπλα, οι συσκευές, αλλά και άλλες… όχι και τόσο λεπτομέρειες, πρέπει να επιδιορθωθούν και συχνά να αντικατασταθούν με καινούρια.

    Ο κυριότερος όμως χώρος που απαιτεί συχνούς ελέγχους είναι αυτός του μπάνιου, όπου υπάρχουν διάφορες σωληνώσεις που μεταφέρουν νερό, πλακάκια που συγκρατούν υγρασία και είδη υγιεινής που πρέπει να λειτουργούν σωστά.

    Έτσι έρχεται η στιγμή για ανακαίνιση μπάνιου DynamicHome, όπου όλα τα παραπάνω πρέπει να επιδιορθωθούν ή και να αντικατασταθούν αν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την εγκατάστασή τους.

    Ποια είναι λοιπόν τα πιο βασικά σημεία μιας ανακαίνισης μπάνιου;

    1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει κατά την ανακαίνιση, είναι να αφαιρεθούν τα πλακάκια και τα είδη υγιεινής, ώστε να ελεγχθούν οι υπάρχουσες σωληνώσεις.
    2. Έπειτα, και αν οι σωληνώσεις αυτές έχουν φθαρεί, είναι σημαντικό να εγκατασταθεί μια νέα υδραυλική εγκατάσταση με καινούριες σωληνώσεις ύδρευσης και αποχέτευσης.
    3. Ύστερα θα τοποθετηθούν τα καινούρια πλακάκια που έχετε επιλέξει. Εδώ φροντίστε να επιλέξετε καλή ποιότητα υλικού, γιατί ο χώρος του μπάνιο, όπως είναι λογικό, υπόκειται σε αλλαγές θερμοκρασίες, γεγονός που συχνά κάνει τα πλακάκια μας να φουσκώνουν και να θέλουν αλλαγή. Καλύτερης ποιότητας πλακάκια, θα διαρκέσουν περισσότερο κάτω από αυτές τις συνθήκες.
    4. Όσον αφορά στην καινούρια ντουζιέρα σας, αν επιθυμείτε να είναι χτιστή, τότε, πριν την τοποθέτηση των πλακιδίων, είναι σημαντικό να προχωρήσετε σε μόνωση. Η μόνωση σε αυτό το σημείο, όπως και σε σημεία που βγαίνουν οι σωληνώσεις, είναι υψίστης σημασίας, αφού κρατά μακριά την υγρασία και κατ’ επέκταση τη δημιουργία μούχλας και άλλων μικροβίων.
    5. Μπορείτε ακόμα να τοποθετήσετε στο μπάνιο σας πίνακα υδροληψίας. Με αυτή την απλή τεχνολογία καταφέρνουμε να απομονώνουμε το νερό που χρησιμοποιούμε κατά τη διάρκεια του μπάνιου μας κι έτσι το ζεστό νερό δεν καταναλώνεται στη λεκάνη ή στο νιπτήρα.
    6. Τέλος θα πρέπει να γίνει και ένας ηλεκτρολογικός έλεγχος και έλεγχος στο θερμοσίφωνα, για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μελών του νοικοκυριού κατά τη διάρκεια της χρήσης του μπάνιου.

    Τελειώνοντας αυτές τις πολύ βασικές εργασίες, έχουμε όλο τον χρόνο για να ασχοληθούμε με το πλέον δημιουργικό κομμάτι της ανακαίνισης που δεν είναι άλλο από τη διακόσμηση. Εδώ, αφήνουμε τη φαντασία μας να δουλέψει για εμάς και να σκεφτούμε πώς μοιάζει το ιδανικό μπάνιο σύμφωνα με το στυλ και την προσωπικότητά μας.

    Στο κομμάτι της διακόσμησης δεν υπάρχουν κανόνες. Το μόνο που πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν μας είναι ότι το μπάνιο αποτελεί έναν μικρό χώρο και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να μην τον φορτώσουμε με περιττή διακόσμηση και να εξασφαλίσουμε ελευθερία κινήσεων.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ