Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
More

  Εκδόθηκε η Πρόσκληση του ΥΠΕΣ για τρία έργα στην Π.Ε. Φλώρινας.Άμεσα κατατέθηκε και το αίτημα ένταξης-χρηματοδότησης

  Σημαντικό βήμα για τρία έργα στην Π.Ε. Φλώρινας αποτελεί η εκδοθείσα Πρόκληση του Υπουργείου Εσωτερικών και του αν. Υπουργού Θεόδωρου Λιβάνιου με δυνητικό δικαιούχο την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

  Η χρηματοδότηση ανέρχεται στο ποσό των 5,5 εκ. ευρώ και αφορά: 1) την  κατασκευή οδού διασύνδεσης της νέας μεθοριακής διάβασης στην περιοχή του Λαιμού Πρεσπών με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο,  2) τη διαμόρφωση-αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του μεθοριακού σταθμού Νίκης και 3) τη διαμόρφωση-αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του μεθοριακού σταθμού Κρυσταλλοπηγής.

  Είχαν προηγηθεί, η πρόσκληση του Περιφερειάρχη Γιώργου Αμανατίδη προς τον κ. Λιβάνιο να επισκεφθεί τη Δυτική Μακεδονία και οι αντίστοιχες συσκέψεις, τον περασμένο Φλεβάρη με τον αν. Υπουργό Εσωτερικών στο Λαιμό Πρεσπών και στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας όπου, σε συνεννόηση με τον κ. Λιβάνιο, συμφωνήθηκε η αναγκαιότητα των τριών έργων και ο τρόπος χρηματοδότησης.

  Στο διάστημα που ακολούθησε, η Περιφερειακή Αρχή και οι αρμόδιες Υπηρεσίες προχώρησαν στην επεξεργασία και στη διαμόρφωση των προτάσεων, στην οριστικοποίηση της τελικής χάραξης της οδού διασύνδεσης και του τελικού προϋπολογισμού των τριών έργων.

  Στη συνέχεια κατατέθηκε το από 27/5/2024 σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών και εκδόθηκε η Πρόσκληση για την πρόταση χρηματοδότησης στην οποία η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ανταποκρίθηκε άμεσα. Στο επόμενο διάστημα αναμένεται η οριστική ένταξη χρηματοδότησης στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (Ε.Π.Α.) και η έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης των έργων.  

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ