Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Έξι τρόποι για να φύγει ο πονοκέφαλος μετά από ώρες στις οθόνες

    Ένας γιατρός εξήγησε τα έξι πράγματα που πρέπει να κάνετε αν έχετε πονοκεφάλους από τον πολύ χρόνο που περνάτε στην οθόνη.

    Η ψηφιακή καταπόνηση των ματιών -γνωστή και ως σύνδρομο όρασης υπολογιστή- είναι ένας σχετικά νέος τύπος πάθησης και πιθανώς μπορείτε να μαντέψετε ποιος είναι ο ένοχος.

    Σωστά, το να περνάτε πολύ χρόνο στο τηλέφωνό σας έχει πλέον το δικό του ιατρικό όνομα.

    Χάρη στις μεγάλες εξελίξεις στην τεχνολογία, η σύγχρονη εργάσιμη ημέρα για τους περισσότερους από εμάς είναι να περνάμε οκτώ ώρες την ημέρα καθισμένοι μπροστά στην οθόνη ενός φορητού υπολογιστή.

    Προσθέστε το αυτό στον χρόνο που ο μέσος άνθρωπος περνάει στο τηλέφωνό του ή βλέποντας τηλεόραση…

    Συμπτώματα από τις πολλές ώρες στις οθόνες

    Πώς σχετίζονται οι οθόνες με τους πονοκεφάλους και τα προβλήματα όρασης;

    Καταστάσεις όπως η ψηφιακή καταπόνηση των ματιών, η κακή στάση του κεφαλιού και του αυχένα, η μυωπία (μυωπία) και οι πονοκέφαλοι μπορούν να προκληθούν από την υπερβολική παραμονή μπροστά σε μια οθόνη.

    Τα συμπτώματα της ψηφιακής καταπόνησης των ματιών μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν: παλλόμενο πόνο στη μία πλευρά του κεφαλιού, ναυτία, ζάλη, ευαισθησία στο φως, σφίξιμο στον αυχένα και τους ώμους, ξηροφθαλμία και σε ορισμένες περιπτώσεις, ημικρανίες.

    Τι μπορείτε να κάνετε για να σταματήσετε τους πονοκεφάλους

    Σύμφωνα με τις οδηγίες του MedicalNewsToday, υπάρχουν έξι απλά πράγματα που μπορείτε να εφαρμόσετε στην καθημερινή σας ζωή και τα οποία μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης πονοκεφάλων από την ψηφιακή καταπόνηση των ματιών.

    Αυτά είναι τα εξής:

    1. Να κάνετε τακτικά διαλείμματα για την οθόνη μακριά από τον φορητό σας υπολογιστή.
    2. Χρήση κατάλληλου φωτισμού φόντου. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας σε έμμεσο ή θωρακισμένο φωτισμό και να αποφεύγετε να έχετε κοντά σας έντονα ή εκτυφλωτικά φώτα.
    3. Να φοράτε γυαλιά με φίλτρο μπλε φωτός
    4. Αποφυγή της περιττή έκθεση στην οθόνη
    5. Διατηρώντας την κατάλληλη απόσταση από την οθόνη. Μια απόσταση 50-100 εκατοστών μεταξύ των ματιών και της οθόνης είναι ιδανική, με το πάνω μέρος της οθόνης σας στο επίπεδο -ή λίγο κάτω από- το επίπεδο των ματιών.
    6. Ελαχιστοποίηση των αντανακλάσεων στην οθόνη.

    Οι πονοκέφαλοι που σχετίζονται με τις οθόνες και η ψηφιακή καταπόνηση των ματιών μπορούν επίσης να αντιμετωπιστούν με μη συνταγογραφούμενα φάρμακα ανακούφισης από τον πόνο και οφθαλμικές σταγόνες, ωστόσο μπορεί να αξίζει να συμβουλευτείτε τον οπτικό σας ή τον παθολόγο σας εάν τα συμπτώματα επιμένουν ή επιδεινώνονται.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ