Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
More

  Εκστρατεία ενημέρωσης για το Διαβήτη στην Πτολεμαΐδα – Έλεγχος σακχάρου διενεργήθηκε σε εργαζόμενους του Δήμου Εορδαίας

  Εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση στο πρόβλημα του σακχαρώδη διαβήτη βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την εβδομάδα (13 έως και 17 Νοεμβρίου) στην πόλη της Πτολεμαΐδας, με αφορμή τη σημερινή, 14 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

  Με πρωτοβουλία του Κέντρου Υγείας και της 2ης ΤΟΜΥ (Τοπική Μονάδα Υγείας) Πτολεμαΐδας και σε συνεργασία με το Δήμο Εορδαίας, κλιμάκιο με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των ανωτέρω υγειονομικών μονάδων βρέθηκε από το πρωί της Τρίτης στο ισόγειο του Δημοτικού μεγάρου Εορδαίας στην Πτολεμαΐδα, για τη διενέργεια μέτρησης γλυκόζης στο προσωπικό του Δήμου και σε όσους πολίτες επισκέπτονταν το Δημαρχείο Εορδαίας. Σύμφωνα μάλιστα με τα λεγόμενα μελών του εν λόγω κλιμακίου καταγράφηκε εντυπωσιακή προσέλευση στη δράση αυτή.

  Ταυτόχρονα διενεργήθηκε και εκτίμηση δεκαετούς κινδύνου ανάπτυξης σακχαρώδη διαβήτη, με πιστοποιημένο ερωτηματολόγιο Find Risk. Μάλιστα σε όσους εντοπίζονταν παθολογικά ευρήματα παραπέμπονταν για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο στο Κέντρο Υγείας Πτολεμαΐδας.

  Αντίστοιχη δράση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στο Αστυνομικό μέγαρο Πτολεμαΐδας, ενώ η δράση συνεχίζεται αύριο Τετάρτη στο Κέντρο Υγείας Πτολεμαΐδας και την Πέμπτη και την Παρασκευή 16 και 17 Νοεμβρίου, αντίστοιχα, στις εγκαταστάσεις της 2ης ΤΟΜΥ Πτολεμαΐδας (Παυλίδη – Αδαμοπούλου 66).

  Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη είναι να ενημερώσει το κοινό για τα αίτια, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και τη θεραπεία της νόσου. Η παγκόσμια Ημέρα για το διαβήτη χρησιμεύει ως μια σημαντική υπενθύμιση ότι η συχνότητα εμφάνισης και ο επιπολασμός του διαβήτη αυξάνονται παγκοσμίως και αυτό θα συνεχιστεί εκτός αν ληφθεί άμεσα δράση.

  Εκστρατεία ενημέρωσης για το Διαβήτη στην Πτολεμαΐδα - Έλεγχος σακχάρου διενεργήθηκε σε εργαζόμενους του Δήμου Εορδαίας Εκστρατεία ενημέρωσης για το Διαβήτη στην Πτολεμαΐδα - Έλεγχος σακχάρου διενεργήθηκε σε εργαζόμενους του Δήμου Εορδαίας

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ