Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Έλεν ντε Τζένερις: Η αποκάλυψη για τα προβλήματα υγείας – «Θα μπορούσα να διαλυθώ στο ντους»

    Μετά το σκάνδαλο για τοξικό εργασιακό περιβάλλον, η Έλεν ντε Τζένερις, μίλησε ανοιχτά για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

    Στο τελευταίο της stand-up σόου στο Netflix, «For Your Approval», η 66χρονη κωμικός και παρουσιάστρια, αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με οστεοπόρωση, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (ΙΨΔ) και Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ).

    Η βραβευμένη με Emmy,παρουσιάστρια, η οποία είναι 66 ετών, έκανε τις αποκαλύψεις για την υγεία της ενώ συζητούσε για τη γήρανση.

    Η Έλεν ντε Τζένερις είπε ότι έμαθε πως έχει “πλήρη οστεοπόρωση” – μια ασθένεια που προκαλεί την εξασθένηση των οστών και αυξάνει την πιθανότητα κατάγματος – ύστερα από ένα «ηλίθιο τεστ πυκνότητας οστών».

    «Δεν ξέρω καν πώς στέκομαι όρθια τώρα», αστειεύτηκε η DeGeneres. «Είμαι σαν ανθρώπινο κάστρο από άμμο. Θα μπορούσα να διαλυθώ στο ντους»

    Επίσης, η ντε Τζένερις είπε ότι διαγνώστηκε και με αρθρίτιδα.

    Τι είπε για την αρθρίτιδα

    «Ένιωσα εξουθενωτικό πόνο μια μέρα και νόμιζα ότι έσκισα κάποιο σύνδεσμο ή κάτι τέτοιο και έκανα μια μαγνητική τομογραφία και μου είπαν, ‘Όχι, είναι απλώς αρθρίτιδα’. Απάντησα, “Πώς το έπαθα αυτό;’” Και μου είπαν, “απλά συμβαίνει στην ηλικία σου”», πρόσθεσε η κωμικός.

    «Είναι δύσκολο να είσαι ειλικρινής σχετικά με τη γήρανση και να δείχνεις κουλ», παραδέχθηκε.

    Η εξομολόγηση της Έλεν ντε Τζένερις για την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή

    Όσον αφορά την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD) και τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας (ADHD), η Έλεν ντε Τζένερις αποκάλυψε ότι έμαθε για τη διάγνωση όταν έκανε θεραπεία μετά τους ισχυρισμούς ότι δημιούργησε ένα εργασιακό περιβάλλον στο talk show της που προωθεί τον «ρατσισμό, τον φόβο και τον εκφοβισμό».

    «Ήμουν σε θεραπεία για λίγο προσπαθώντας να αντιμετωπίσω όλο το μίσος που δεχόμουν», είπε. «Και ξέρετε, δεν ήταν μία συνηθισμένη κατάσταση για έναν θεραπευτή να αντιμετωπίσει»

    Συνέχισε, «Μπορεί να έχω OCD επειδή ένας θεραπευτής το είπε και είπα, ‘Ναι, είμαι πολύ οργανωμένη’, γιατί νόμιζα ότι αυτό ήταν το O. Δεν ήξερα τι ήταν το OCD»

    «Δεν ήξερα τι ήταν η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Μεγάλωσα σε μια θρησκεία, τη Χριστιανική Επιστήμη, που δεν αναγνωρίζει ασθένειες ή διαταραχές. Έτσι, όταν μεγάλωνα, κανείς δεν μιλούσε για τίποτα. Δεν υπήρχε καμία συζήτηση για τίποτα», είπε.

    Μόλις κατάλαβε τι είναι η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, συνειδητοποίησε ότι ο πατέρας της «σίγουρα είχε ΙΨΔ» και έμαθε επίσης ότι «μπορεί να είναι κληρονομική».

    Αφού συζήτησε το θέμα με τον θεραπευτή της, η Έλεν ντε Τζένερις ρώτησε την σύζυγό της, Portia de Rossi, αν πίστευε ότι είχε ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.

    «Ναι, ναι», απάντησε η de Rossi, 51 ετών.

    Παράλληλα, η stand up κωμικός, αναφέρθηκε και στη Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής.

    «Η ΔΕΠ-Υ μου δυσκολεύει πολύ να καθίσω και να συγκεντρωθώ σε οτιδήποτε. Θέλω να πω, ξέρετε πόσο δύσκολο ήταν για μένα να το φτιάξω αυτό; Φυσικά και δεν το ξέρεις. Γιατί να κάνω αυτή την ερώτηση; Μου είναι δύσκολο να συγκεντρωθώ», είπε στο κοινό που γελούσε.

    «Λοιπόν, έχω ΔΕΠ-Υ, έχω ΙΨΔ, χάνω τη μνήμη μου. Αλλά νομίζω ότι είμαι καλά προσαρμοσμένη, γιατί έχω εμμονή με πράγματα, αλλά μετά δεν έχω την προσοχή να μείνω σε αυτά και γρήγορα ξεχνάω τι ήταν αυτό για το οποίο είχα εμμονή εξαρχής. Οπότε, αυτό με πηγαίνει από την αρχή στο να είμαι καλά προσαρμοσμένη, νομίζω».

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ