Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
More

    Ελληνική Αστυνομία: Εντατικές ενέργειες κατά της ενδοοικογενειακής βίας και νεανικής παραβατικότητας

    Την περασμένη εβδομάδα, από 27 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2024, η Ελληνική Αστυνομία εντατικοποίησε τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και της νεανικής παραβατικότητας. Οι επιχειρησιακές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικά μέσω των Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, είχαν σημαντικά αποτελέσματα στην πρόληψη και καταστολή αυτών των φαινομένων.

    Αντιμετώπιση Ενδοοικογενειακής Βίας

    Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε 876 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και χορηγήθηκε η εφαρμογή του Panic Button σε 70 γυναίκες θύματα. Συνολικά, διαχειρίστηκαν 488 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, πραγματοποιώντας 319 συλλήψεις. Επιπλέον, 10 θύματα μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς δομές με τη χρήση οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει εξασφαλίσει ειδικά διαμορφωμένους χώρους σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας της χώρας, που λειτουργούν ως “safe houses” για τη βραχυπρόθεσμη φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και των παιδιών τους.

    Πρόληψη Νεανικής Παραβατικότητας

    Για την αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας και της βίας μεταξύ ανηλίκων, η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει δράσεις ήπιας αστυνόμευσης σε γειτονιές και πλατείες, με την παρουσία εκπαιδευμένων αστυνομικών. Κατά την ίδια περίοδο, πραγματοποιήθηκαν 6.500 έλεγχοι ατόμων, 328 προσαγωγές, 120 συλλήψεις και βεβαιώθηκαν 234 παραβάσεις.

    Στοχευμένες Αστυνομικές Δράσεις

    Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τις στοχευμένες δράσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Από 27 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκαν 1.072 ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις, κατά τις οποίες ελέγχθηκαν 105.881 άτομα, προσήχθησαν 4.738 και συνελήφθησαν 1.764.

    Εξιχνίαση Υποθέσεων

    Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων, εξιχνιάστηκαν σημαντικές υποθέσεις, όπως 281 κλοπές και διαρρήξεις, 35 απάτες, 53 κλοπές τροχοφόρων, 29 ληστείες, 15 απάτες με υπολογιστή, 603 υποθέσεις περί όπλων και 318 υποθέσεις περί ναρκωτικών.

     

    Ελληνική Αστυνομία: Εντατικές ενέργειες κατά της ενδοοικογενειακής βίας και νεανικής παραβατικότητας

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ