Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
More

    Ένα καλό και ένα κακό νέο για τους δικαιούχους

    Ένα καλό και ένα κακό νέο για τους δικαιούχους

    Αλλαγές έρχονται εντός του 2025 για το επίδομα παιδιού και τους δικαιούχους τους με ένα θετικό και ένα αρνητικό για τους δικαιούχους.

    Το θετικό είναι ότι ανακοινώθηκαν αυξήσεις στα ποσά που λαμβάνουν οι δικαιούχους γεγονός που για πολλούς θα αποτελέσει ανάσα. Το αρνητικό είναι ότι θα θεσπιστούν «κόφτες» που θα περιλαμβάνουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, γεγονός που όπως είναι λογικό θα πετάξει εκτός χιλιάδες δικαιούχους.


    Αναλυτικά, το επίδομα παιδιού που καταβάλλεται σε δόσεις από τον ΟΠΕΚΑ θα είναι αυξημένο, ωστόσο υπάρχουν και δικαιούχοι οι οποίοι θα το χάσουν, καθώς εισάγονται περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια. Στον κυβερνητικό σχεδιασμό είναι να δημιουργηθεί και ένα ενιαίο μητρώο επιδομάτων, προκειμένου να γνωρίζει το Δημόσιο ποιος και τι επίδομα λαμβάνει.

    Εκτός από το επίδομα παιδιού Α21 δρομολογούνται αλλαγές και σε σειρά επιδομάτων. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει οι προωθούμενες αλλαγές στα επιδόματα φέρνουν αυξήσεις από την 1η Ιανουαρίου 2025 σε 1.200.000 δικαιούχους. Ωστόσο, θα υπάρξει ένα 20% το οποίο θα δει τα επιδόματα που λαμβάνει είτε να μειώνονται ή ακόμα και να κόβονται, καθώς ενεργοποιείται «κόφτης». Ειδικότερα, εκτός από τα δηλωθέντα εισοδήματα, υπολογίζονται πλέον καταθέσεις, ακίνητα (σπίτια, αγροτεμάχια) και πιθανά εισοδήματα από τρίτες πηγές. Επίσης, λαμβάνεται υπ’ όψιν και η κινητή περιουσία (αυτοκίνητα, μηχανές).

    Βασική αλλαγή στο επίδομα παιδιού Α21 είναι ότι ενοποιείται η δεύτερη και τρίτη εισοδηματική κλίμακα. Αυτό σημαίνει ότι από τα 28 ευρώ ανά τέκνο για το δεύτερο παιδί το ποσό από τη νέα χρονιά διαμορφώνεται στα 45 ευρώ ανά τέκνο και 90 ευρώ για το τρίτο παιδί και τα επόμενα.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ