Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

  ΕΝΦΙΑ 2024: Πότε έρχεται η πληρωμή της πρώτης δόσης

  ΕΝΦΙΑ 2024: Πότε έρχεται η πληρωμή της πρώτης δόσης

  Η εξόφληση του φετινού ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε 11 δόσεις

  Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ 2024, με τα χρονικά περιθώρια για την πληρωμή της πρώτης δόσης να είναι στενά για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.


  Τα νέα εκκαθαριστικά εκτός απροόπτου θα αναρτηθούν το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται έως 30 Απριλίου.

  Σε 11 δόσεις η πληρωμή του

  Υπενθυμίζεται ότι η εξόφληση του Φόρου θα γίνει σε 11 δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται τέλος Απριλίου, ενώ από το 2025 αλλάζει το πλάνο πληρωμής, με τις δόσεις να αυξάνονται, από 10 που είναι σήμερα, σε 12.

  Από το επόμενο έτος, η καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο που σημαίνει ότι ο λογαριασμός θα έχει σταλεί στους ιδιοκτήτες από τον Φεβρουάριο και αυτό το μοντέλο θα αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα.

  Έτσι, εάν ένας ιδιοκτήτης ακινήτου πληρώνει συνολικό ΕΝΦΙΑ 500 ευρώ, με το καθεστώς των 10 δόσεων τον μήνα κατέβαλλε μέχρι πέρυσι 50 ευρώ. Εφέτος θα πληρώσει, λόγω των 11 δόσεων, 45,45 ευρώ και από το 2025 η δόση υποχωρεί στα 41,66 ευρώ κάθε μήνα.

  Βήμα-βήμα η διαδικασία εκτύπωσης του εκκαθαριστικού ΕΝΦΙΑ

  • 1ο βήμα: Μπαίνουμε στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ aade.gr 

  • Βήμα 2ο: Κλικάρουμε στο πεδίο «Εισόδος στην Εφαρμογή» και στη συνέχεια πληκτρολογούμε τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet.

  eisodos

  • Βήμα 3ο: Εχουμε μπει στην εφαρμογή της Περιουσιακής Κατάστασης.

  Επιλέγουμε αριστερά τη χρονιά που θέλουμε και λίγο πιο κάτω, στο πεδίο «Εκτυπώσεις» κλικάρουμε το «Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίες εκκαθάρισης» για το 2024, στο οποίο αναγράφεται το ποσό και οι δόσεις που πρέπει να καταβληθούν σε συγκεκριμένες προθεσμίες.

  xronia


  Στη συνέχεια θα κατέβει στον browser ένα αρχείο pdf, το οποίο μπορούμε να εκτυπώσουμε.

  Πηγή

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ