Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Επαναλαμβανόμενα λειτουργικά κέρδη 17,4 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο 2024

    Επαναλαμβανόμενα λειτουργικά κέρδη 17,4 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο 2024

    Τα κέρδη προ φόρων έφτασαν τα 6,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 47% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους

    Η Attica Bank ανακοίνωσε σημαντική αύξηση στα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά κέρδη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024, τα οποία ανήλθαν σε 17,4 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο από τα 4,5 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.


    Τα κέρδη προ φόρων έφτασαν τα 6,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 47% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Το επαναλαμβανόμενο λειτουργικό αποτέλεσμα του δεύτερου τριμήνου διαμορφώθηκε σε 8,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 29%, φτάνοντας τα 52,4 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 24,4%, αγγίζοντας τα 39,9 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της αυξημένης δραστηριότητας δανειοδοτήσεων κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024. Επιπλέον, τα καθαρά έσοδα από προμήθειες σημείωσαν άνοδο 116%, φτάνοντας τα 7,3 εκατ. ευρώ.

    Οι νέες εκταμιεύσεις δανείων έφτασαν τα 676 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο, με τα 651 εκατ. ευρώ να κατευθύνονται προς την επιχειρηματική τραπεζική, τομέα στον οποίο εστιάζει η Attica Bank. Η τράπεζα πέτυχε καθαρή πιστωτική επέκταση ύψους 396 εκατ. ευρώ, ρυθμός σημαντικά υψηλότερος από τον μέσο όρο της αγοράς.

    Σε επιχειρησιακό επίπεδο, στις 18 Ιουλίου 2024, υπεγράφη δεσμευτική συμφωνία συγχώνευσης της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα μέσω απορρόφησης της δεύτερης, η οποία κυρώθηκε με νόμο. Η νομική συγχώνευση ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 4 Σεπτεμβρίου 2024. Επιπλέον, η Attica Bank κατέθεσε αίτηση υπαγωγής χαρτοφυλακίων στο πρόγραμμα “Ηρακλής ΙΙΙ”, στοχεύοντας στην εξυγίανση του ισολογισμού από τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα.


    Η πρώην Παγκρήτια Τράπεζα, στο πρώτο εξάμηνο του 2024, σημείωσε κέρδη προ φόρων 4,1 εκατ. ευρώ σε ατομική βάση και 3,9 εκατ. ευρώ σε ενοποιημένη βάση, παρουσιάζοντας άνοδο άνω των 100%. Τα καθαρά λειτουργικά κέρδη σε ενοποιημένη βάση έφτασαν τα 15,8 εκατ. ευρώ, ενώ η πιστωτική επέκταση αυξήθηκε κατά 215,5 εκατ. ευρώ. Οι νέες εκταμιεύσεις δανείων ανήλθαν σε 420 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά έσοδα από τόκους να αυξάνονται κατά 66,5%, φτάνοντας τα 53,2 εκατ. ευρώ.

    Οι θετικές οικονομικές επιδόσεις των δύο τραπεζών αποτυπώνουν τη δυναμική τους και δημιουργούν ευοίωνες προοπτικές για το μέλλον μετά τη συγχώνευση, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των βασικών λειτουργικών δεικτών και την προσφορά νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Συνολικά, οι δύο τράπεζες πέτυχαν επαναλαμβανόμενο λειτουργικό αποτέλεσμα 33,2 εκατ. ευρώ και κατέγραψαν νέες εκταμιεύσεις δανείων ύψους 1,09 δισ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024.

    Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank, κυρία Ελένη Βρεττού, δήλωσε σχετικά: «Τα αποτελέσματα και του πρώτου εξαμήνου του 2024 επιβεβαιώνουν ότι η Τράπεζα έχει μπει σε μια νέα εποχή ανάπτυξης με έμφαση στην ικανοποίηση των αναγκών του πελάτη. Πέτυχαμε σημαντική επαναλαμβανόμενη αύξηση στη λειτουργική κερδοφορία, με παράλληλη μείωση του λειτουργικού κόστους, γεγονός που αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής που έχουμε επιλέξει να εφαρμόσουμε. H ολοκλήρωση της συγχώνευσης της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε ακόμη πιο μεγάλους στόχους τόσο στις νέες εκταμιεύσεις και την παραγωγή εσόδων, όσο και στην επίτευξη κερδοφορίας»

    Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Attica Bank, κ. Αντώνης Μ. Βαρθολομαίος, σημείωσε: «Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της πρώην Παγκρήτιας Τράπεζας επιβεβαιώνουν την προσήλωση στον στρατηγικό σχεδιασμό των τεσσάρων τελευταίων χρόνων και την ορθότητα των επιλογών της Διοίκησης. Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται να προστεθούν στην επίσης θετική εικόνα της Attica Bank, δημιουργώντας τη βάση μιας ισχυρής τράπεζας με μεγάλες προοπτικές που ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη και προσφέρει ανταγωνιστικές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους πελάτες της».

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ