Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
More

    Επεισοδιακή καταδίωξη ανοιχτά της Λέρου: Ταχύπλοο μετέφερε μετανάστες – Πλήρωσε 4.000 ευρώ ο καθένας για να περάσει στην Ελλάδα

    Επεισοδιακή καταδίωξη έγινε το βράδυ του Σαββάτου όταν περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε ταχύπλοο με μεγάλο αριθμό επιβαινόντων να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λέρου.

    Το πλήρωμα έκανε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκε, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου να διαφύγει.

    Ακολούθησε καταδίωξη, με το ταχύπλοο να προσαράζει σε βραχώδη ακτή στην περιοχή Παλιόνησος της Καλύμνου, όπου αποβιβάστηκαν όλοι οι επιβαίνοντες. Σε έρευνες που διενεργήθηκαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου εντοπίστηκαν στη χερσαία περιοχή 26 μετανάστες (9 άνδρες, 5 γυναίκες και 11 ανήλικοι), οι οποίοι δήλωσαν πως ξεκίνησαν από παραλιακή περιοχή κοντά στο Μπόντρουμ της Τουρκίας, καταβάλλοντας το ποσό των 4.000 ευρώ ο καθένας, για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

    Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 23χρονος ως ο διακινητής των υπολοίπων, ενώ κατασχέθηκαν το μέσο μεταφοράς και μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ