Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Επίδομα 240 ευρώ από τον ΟΑΕΔ – Ποιοι το δικαιούνται

    Επίδομα 240 ευρώ από τον ΟΑΕΔ – Ποιοι το δικαιούνται

    Ειδικό βοήθημα ύψους 240 ευρώ από τον ΟΑΕΔ δικαιούνται άνεργοι άνω των τριών μηνών, που δεν συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης.

    Βασική προϋπόθεση χορήγησής του είναι να έχουν πραγματοποιήσει 60 τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου ανεργίας.

    Επίσης δεν πρέπει να υπάγονται στις κατηγορίες του εποχικού προσωπικού του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (να μην είναι δηλαδή οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές, εργαζόμενοι σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα κ.λπ). Τέλος υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια που ορίζονται από τον ΟΑΕΔ.

    Το ύψος της επιδότησης ισούται με 15 ημερήσια επιδόματα ανεργίας και δίνεται έως και τρεις φορές μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος.

    Η διαδικασία υποβολής της αίτησης είναι απλή και γίνεται αυτοπροσώπως στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας τους ή της τελευταίας απασχόλησής τους, εφόσον η αίτηση υποβάλλεται ταυτόχρονα με την έκδοση του δελτίου ανεργίας

    Μπορεί να υποβληθεί και ηλεκτρονικά, μέσω του e-services, αλλά και μέσω των ΚΕΠ.

    Στα δικαιολογητικά που απαιτούνται συγκαταλέγονται πρόσφατο εκκαθαριστικό σημείωμα, δελτίο ανεργίας σε ισχύ και ΙΒΑΝ δικαιούχου.

    Αξίζει να σημειωθεί πως ο ασφαλισμένος, στην περίπτωση που συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος περισσότερες από μία φορά στο ίδιο ημερολογιακό έτος, δεν απαιτείται η προϋπόθεση των 60 ημερομισθίων που απαιτείται μόνο κατά την πρώτη καταβολή του βοηθήματος.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ