Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Επίδομα 400€: Πώς και σε ποιους θα καταβληθεί

    Επίδομα 400 ευρώ θα δοθεί σε περίπου 130.000 μακροχρόνια άνεργους του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα πρόκειται για μια νέα εφάπαξ οικονομική ενίσχυση που θα δοθεί σε όσους απέκτησαν την ιδιότητα που μακροχρόνια άνεργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας και παραμένουν άνεργοι.

    Το συνολικό κόστος της ενίσχυσης υπολογίζεται στα 50εκατ. ευρώ.

    Το επίδομα αναμένεται να καταβληθεί σύμφωνα με τα όσα ίσχυαν τον Απρίλιο. Η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί αυτόματα, με απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

    Σημειώστε ότι:

    • Για όσους δικαιούχους υπάρχουν στον ΟΑΕΔ στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) από προηγούμενες συναλλαγές μπορούν είτε να επιβεβαιώσουν το ΙΒΑΝ είτε να καταχωρίσουν νέο ΙΒΑΝ. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ θα καταβληθούν στο τέλος της υποβολής των αιτήσεων στο ΙΒΑΝ που είναι ήδη καταχωρισμένο στον ΟΑΕΔ.
    • Για όσους δεν υπάρχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ δεν μπορούν να καταβληθούν.

    Σημαντικό:

    Μόνο οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα επιβεβαίωσης ή καταχώρισης ΙΒΑΝ. Η είσοδος στη φόρμα επιβεβαίωσης ή καταχώρισης IBAN, γίνεται μέσω του gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet ή με τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών του ΟΑΕΔ.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ