Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Επιδοτήσεις στο ρεύμα: Πώς θα πάρετε την έξτρα έκπτωση 15%

    Ο Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας προχώρησε σε ανακοινώσεις σχετικά με τις επιδοτήσεις στο ρεύμα, και έκανε γνωστό το νέο μοντέλο της επιδότησης το οποίο θα είναι κλιμακωτό και θα έχει και έξτρα μπόνους 15% σε όσους κάνουν εξοικονόμηση ρεύματος.

    Οι νέες επιδοτήσεις θα είναι κλιμακωτές σε σχέση με την κατανάλωση και οι οικονόμοι θα έχουν έξτρα 15% έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος, αν η κατανάλωση τους είναι μικρότερη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

    Επιπλέον για να «πετύχετε» το έξτρα μπόνους της έκπτωσης μπορείτε να επισκεφτείτε το site του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, https://ypen.gov.gr/ και να βρείτε 23 προτάσεις και ιδέες για την εξοικονόμηση ενέργειας.

    Οι νέες κλιμακωτές επιδοτήσεις και η έξτρα έκπτωση του 15%

    • Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 KWh απορροφούμε το 90% της αύξησης, με την επιδότηση να φτάνει στα 436 €/MWh. Αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
    • Για την μηνιαία κατανάλωση από 501-1000kWh απορροφούμε το 80% της αύξησης, με επιδότηση 386 €/MWh. Αν, όμως, ένα νοικοκυριό μειώσει κατά 15% την μέση ημερήσια κατανάλωσή του σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, τότε η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 €/MWh.
    • Για την μηνιαία κατανάλωση πάνω από 1001KWh, απορροφούμε το 70% της αύξησης και η επιδότηση ανέρχεται στα 336 €/MWh. Αφορά μόνο το 2% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Και σε αυτή την κλίμακα ισχύει η επιπλέον επιδότηση των 50 €/MWh, αν υπάρξει μείωση κατανάλωσης κατά 15%.
    • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) απορροφούμε όπως κάθε μήνα σχεδόν το 100% της αύξησης και η επιδότηση ανέρχεται στα 485 €/MWh.
    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ