Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
More

  Επιδότηση μέχρι 10.000 ευρώ σε νέους για ανακαίνιση των ιδιοκτησιών τους

  Επιδοτήσεις σε ιδιοκτήτες κενών διαμερισμάτων για να τα ανακαινίσουν και έπειτα να τα νοικιάσουν σε νέους 18 έως 39 ετών έχει στα σκαριά η κυβέρνηση. Πρόκειται για ένα σχέδιο επιδοτήσεων σε ιδιοκτήτες σπιτιών το οποίο θα έχει χρηματοδότηση 200 εκατ. ευρώ και εντάσσεται στην επικαιροποιημένη πρόταση της Αθήνας για το Ταμείο Ανάκαμψης.

  Οι προϋποθέσεις χρηματοδότησης θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.

  Η δαπάνη θα καλύπτεται σε ποσοστό έως 40%, με ανώτατο όριο τις 10.000 ευρώ. Θα υπάρχει επίσης οικογενειακό όριο εισοδήματος 40.000 ευρώ.

  Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί όταν είχε αρχικώς εξαγγελθεί το πρόγραμμα, για την επιδότηση του ιδιοκτήτη θα απαιτείται να έχει δηλώσει το σπίτι ως κενό στο Ε2 του τελευταίου φορολογικού έτους και το συμβόλαιο ενοικίασης να είναι τουλάχιστον τριετές.

  Όπως αναφέρει η Καθημερινή, εκτός από την τροποποίηση του αρχικού σχεδίου του «Ελλάδα 2.0», με βάση τις νέες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί, η πρόταση προβλέπει επίσης την προσθήκη ενός νέου κεφαλαίου για το REPowerEU, που αφορά επενδύσεις ενεργειακής απόδοσης, με επιχορηγήσεις ύψους 795 εκατ. ευρώ, καθώς και δάνεια 5 δισ. ευρώ που θα προστεθούν στον υφιστάμενο μηχανισμό δανείων. Εφόσον εγκριθεί το σχέδιο, οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης θα ανέλθουν σε συνολικά 36 δισ. ευρώ.

  Το σχέδιο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος στεγαστικής πολιτικής της κυβέρνησης «Σπίτι μου».

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ