Πρόστιμο ήταν και πάει όπως όλα δείχνουν το πρόστιμο των ανεμβολίαστων 60αρηδων που δίχασε μια ολόκληρη κοινωνία.
Μετά τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Θεμιστοκλέους ο οποίος άφησε παράθυρο χθες να καταργηθεί προσωρινά το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, σήμερα και η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα επιβεβαίωσε την είδηση δίνοντας μάλιστα και χρονικό ορίζοντα.
Έτσι, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε μιλώντας στο ΣΚΑΙ από τον Απρίλιο το πρόστιμο των 100 ευρώ για όλους όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο καταργείται.
Υπενθυμίζεται ότι η ΑΑΔΕ είναι η αρχή που εκδίδει και βεβαιώνει κάθε μήνα το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ σε πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 60στο έτος της ηλικίας της και που παρά τη σχετική υποχρέωσή τους δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι και τη 16η μέρα κάθε μήνα, κατά της Covid-19.
Το πρόστιμο 100 ευρώ για τον μήνα Μάρτιο επιβαλλόταν από την 1η του μηνός για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Αν, ωστόσο κάποιος έκλεινε ραντεβού εμβολιασμού μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα, τότε θα πληρώνει 50 και όχι 100 ευρώ.
Από το πρόστιμο εξαιρούνταν
- όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα εκατόν ογδόντα (180) ημερών από τη νόσηση και
- όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τον εμβολιασμό.