Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Επιστήμονας αποκαλύπτει: Μπορούμε να ταξιδέψουμε στον χρόνο – Πώς το αποδεικνύει

    Το ταξίδι στο χρόνο είναι μια ιδέα που έχει γοητεύσει τους επιστήμονες εδώ και αρκετό καιρό.

    Η ιδέα ότι μπορεί κανείς να μετακινηθεί σε συγκεκριμένα σημεία του χρόνου στο παρελθόν αποτελεί πηγή έμπνευσης και για πολλές ταινίες αλλά και σειρές, όπως για παράδειγμα το «Donnie Darko», το «Back to the Future», το «The Umbrella Academy» αλλά και τη δεύτερη σεζόν του εκπληκτικού «Russian Doll».

    Έρχεται… το «γουρούνι ζόμπι» – Χρονοταξιδιώτης επέστρεψε από το μέλλον και «προειδοποιεί»

    Ο φοιτητής της Φυσικής Germain Tobar, από το Πανεπιστήμιο του Queensland, ισχυρίστηκε ότι βρήκε τρόπο να «τετραγωνίσει τους αριθμούς» και να αποδείξει πως το ταξίδι στο χρόνο μπορεί να πραγματοποιηθεί.

    Το ταξίδι στον χρόνο και η θεωρία της σχετικότητας

    «Η κλασική δυναμική λέει ότι αν γνωρίζετε την κατάσταση ενός συστήματος σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αυτό μπορεί να μας πει ολόκληρη την ιστορία του συστήματος» δήλωσε ο Tobar.

    «Ωστόσο, η θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν προβλέπει την ύπαρξη χρονικών βρόχων ή ταξιδιών στο χρόνο, όπου ένα γεγονός μπορεί να βρίσκεται τόσο στο παρελθόν όσο και στο μέλλον του εαυτού του και θεωρητικά ανατρέπει τη μελέτη της δυναμικής» αναφέρει σε άλλο σημείο.

    «Το εύρος των μαθηματικών διαδικασιών που ανακαλύψαμε δείχνει ότι το ταξίδι στο χρόνο με ελεύθερη βούληση είναι λογικά δυνατό στο Σύμπαν μας χωρίς κανένα παράδοξο» είπε στο τέλος.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ