Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
More

    Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Τέλος χρόνου για την έκπτωση 15% στην εφάπαξ καταβολή

    Περιθώριο έως και αύριο Παρασκευή 29 Ιουλίου έχουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες έχουν προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα καταβάλλουν εφάπαξ το σύνολο του επιστρεπτέου ποσού εκμεταλλευόμενοι την έκπτωση 15% επί του συνολικού ποσού, της επιστρεπτέας προκαταβολής.

    Αντίθετα όσοι από τους 605.530 δικαιούχους επιλέξουν να αποπληρώσουν με δόσεις το ποσό θα πρέπει να τακτοποιήσουν την οφειλή με έως και 96 ισόποσες άτοκες μηνιαίες δόσεις

    Είναι χαρακτηριστικό ότι η περισσότερες επιχειρήσεις οι οποίες επέλεξαν την εφάπαξ καταβολή της οφειλής τους τακτοποίησαν ποσά μικρής αξίας, τα οποία ήταν από 100 έως και 500 ευρώ.

    Μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο να επιλέξουν τον τρόπο πληρωμής του ποσού θα έχουν όσοι επαγγελματίες και επιχειρήσεις έκαναν χρήση του επιπλέον χρόνου για την υποβολή των δικαιολογητικών τους.

    Συγκεκριμένα για δικαιούχους για τους οποίους η βεβαίωση του επιστρεπτέου ποσού ολοκληρώθηκε μετά την 25η Ιουλίου 2022, η πρώτη δόση μπορεί να εξοφληθεί έως και την 31η Αυγούστου 2022, μαζί όμως με τη δεύτερη δόση.

    Αντίστοιχα, για τους ίδιους παρατείνεται και η δυνατότητα εφάπαξ καταβολής του επιστρεπτέου ποσού έως και την 31η Αυγούστου 2022, με έκπτωση 15% επί του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης.

    Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διασταυρώσεις σε τουλάχιστον 43.371 Α.Φ.Μ. τα οποία έλαβαν την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, ωστόσο οι έλεγχοι έδειξαν παραβίαση της υποχρεωτικής ρήτρας απασχόλησης ή υπέβαλαν ψευδή στοιχεία για τον τζίρο τους. Όσοι διαπιστωθεί μετά και το νέο κύκλο διασταυρώσεων ότι δεν τηρούσαν τα κριτήρια, απειλούνται με βαριά πρόστιμα, ακόμα και με επιστροφή του ποσού που πήραν και μάλιστα εντόκως, από την ημερομηνία καταβολής της ενίσχυσης.

    Η ΑΑΔΕ είχε αποστείλει στον ελεγκτικό μηχανισμό οδηγίες για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δεν τήρησαν τους όρους (διατήρηση προσωπικού) και τι θα πρέπει να κάνουν εφόσον διαπιστώσουν υπέρβαση του ανώτατου ορίου ενίσχυσης ή υποβολή ψευδών στοιχείων.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ