Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
More

  Επιταχύνεται η άφιξη του Apple Pay στην Ευρώπη

  Apple Pay

  Apple Pay.Διαθέσιμη σύντομα από τη Visa Europe η τεχνολογία απόκρυψης των στοιχείων της κάρτας και του κατόχου της, ένα από τα βασικά στοιχεία ανάπτυξης του ψηφιακού πορτοφολιού της Apple

  Η Visa Europe ανακοίνωσε πως φέρνει στην ευρωπαϊκή αγορά μια νέα, προσαρμοσμένη υπηρεσία, για την ασφαλέστερη πραγματοποίηση ανέπαφων πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου.

  Το tokenization, όπως ονομάζεται η μέθοδος αυτή, αντικαθιστά τις πληροφορίες της κάρτας με μια σειρά αριθμών και διασφαλίζει ότι κατά την ανταλλαγή δεδομένων με το τερματικό του εμπόρου τα πραγματικά στοιχεία παραμένουν αφανή. Το κάθε token χρησιμοποιείται μια και μοναδική φορά για την ολοκλήρωση της πληρωμής, χωρίς να αποκαλύπτονται τα πραγματικά στοιχεία της κάρτας και του κατόχου της. Ετσι, ακόμα και αν υποκλαπεί δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά και δεν περιέχει κάποια αξιοποιήσιμη πληροφορία.

  [ad id=”6783″]

  Φέρνοντας η Visa Europe τη μέθοδο αυτή στην Ευρώπη, εκτιμάται ότι θα μπορούσε να επιταχύνει την άφιξη του Apple Pay και άλλων νέων υπηρεσιών ανέπαφων πληρωμών.

  Η Visa Europe ανακοίνωσε ότι το tokenization θα είναι διαθέσιμο στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από τα μέσα Απριλίου και θα μπορεί να αξιοποιηθεί σε όλες τις νέες λύσεις πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου. Η χρήση αυτή της τεχνολογίας από τη Visa, τη MasterCard και την American Express ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία για την ανάπτυξη και τη λειτουργία του Apple Pay στις ΗΠΑ.

  Επίσης, ανακοινώθηκε η συνεργασία με τη Fastacash. Η υπηρεσία θα επιτρέπει την απευθείας αποστολή χρημάτων σε άλλους χρήστες καρτών Visa μέσω Facebook, WhatsApp, Twitter και LinkedIn.

  [ad id=”5586″]

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία | Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  Το Νο1 Ραδιόφωνο του Νομού Κοζάνης

  Άκου Δυνατά τις επιτυχίες του σήμερα στον Μελωδία 102.4.

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Enjoy exclusive access to all of our content

  Get an online subscription and you can unlock any article you come across.