Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
More

  «Εποπτεία εισαγωγών και της αγοράς του μελιού» τα κέρδη της ψηφιοποίησης της μελισσοκομίας

  Η εποπτεία των εισαγωγών και η παρακολούθηση της αγοράς του μελιού επιτυγχάνεται με την ψηφιοποίηση του κλάδου της μελισσοκομίας, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους μελισσοκομικών, κτηνοτροφικών και αγροτικών συλλόγων του Έβρου.

  Ο κ. Αυγενάκης είπε ότι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, καθώς με τη θέσπιση και αξιοποίηση τεχνολογικών εργαλείων, όπως της ψηφιακής πλατφόρμας για την αποτύπωση της αλυσίδας παραγωγής, εμπορίας και διακίνησης μελιού, η οποία ολοκληρώθηκε και είναι σε πλήρη διασύνδεση με το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο και τα στοιχεία που δηλώνονται σε αυτό και την Ατομική Ψηφιακή Μελισσοκομική Ταυτότητα, ο κλάδος της μελισσοκομίας ψηφιοποιείται και παρέχεται η τεχνική δυνατότητα για την εποπτεία των εισαγωγών και την παρακολούθηση της αγοράς του μελιού.

  Με τη θέσπιση δε αυστηρότερων κυρώσεων, δημιουργείται, όπως επισήμανε «ένα ισχυρό θεσμικό πλαίσιο προστασίας του ελληνικού μελιού». Και πρόσθεσε ότι με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η προστασία των ελληνικών μελισσοκομικών προϊόντων, η διαφύλαξη των παραγωγών και του καταναλωτικού κοινού, από φαινόμενα νοθείας και παραπλάνησης, αποτελώντας καθοριστικό εργαλείο για καθιέρωση μηχανισμών ιχνηλασιμότητας και την τήρηση του ισοζυγίου μελιού.

  Στη συνάντηση συζητήθηκαν και ζητήματα που έχουν σχέση με την προστασία της ελληνικής παραγωγής μελιού.
   
   

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ