Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
More

    Έρχονται 30.000 προσλήψεις μέχρι το τέλος του 2024

    Περίπου 30.000 προσλήψεις στον Δημόσιο τομέα απασχόλησης θα γίνουν μέχρι τα τέλη του 2024, με έμφαση στις υπηρεσίες Υγείας, όπως τόνισε υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

    Οι 14.000 θα γίνουν μέχρι το τέλος του 2023, ενώ άλλες 16.000 θα γίνουν από τις αρχές μέχρι το τέλος του 2024, κυρίως μέσα από τη δεξαμενή των επιτυχόντων του τελευταίου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

    Παράλληλα, τον Σεπτέμβριο, θα γίνει και ο προγραμματισμός των προσλήψεων στο Δημόσιο για το 2024.

    Η υφυπουργός σημείωσε πως ισχύει ο κανόνας 1 προς 1 για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και μέσα στο 2023 θα έχουμε 18.000 αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης.

    Και προκήρυξη για 1.500 θέσεις στην Υγεία

    Παράλληλα, η κα. Χαραλαμπογιάννη σημείωσε πως μέσα, κατά πάσα πιθανότητα στο φθινόπωρο, θα βγει και προκήρυξη με 1.500 θέσεις για τον τομέα της Υγείας.

    Στην προκήρυξη των 1.500 θέσεων για την Υγεία, οι 800 θέσεις θα απευθύνονται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής (ΠΕ) και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), ενώ οι υπόλοιπες 700 σε απόφοιτους λυκείου και γυμνασίου, δηλαδή σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ).

    Στις 700 των αποφοίτων λυκείων θα υπάρχουν και μόνιμες θέσεις για τα πληρώματα των ασθενοφόρων, καθώς η προκήρυξη για τις 250 θέσεις που «έτρεξε» πρόσφατα το υπουργείο Υγείας, αφορούσε διετείς και όχι μόνιμες συμβάσεις.

    Ο γραπτός διαγωνισμός των εκπαιδευτικών

    Για τον γραπτό διαγωνισμό των εκπαιδευτικών, που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η κα. Χαραλαμπογιάννη, απέφυγε να απαντήσει. Ανέφερε ωστόσο πως υπάρχει μία έντονη συνδικαλιστική αντίδραση και στην συνέχεια εκθείασε τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Μαρτίου.

    Απέφυγε επίσης να απαντήσει στο γιατί παλιοί επιτυχόντες εκπαιδευτικοί πρέπει να ξαναδώσουν γραπτό διαγωνισμό, μην καταλαβαίνοντας μάλλον ακριβώς την ερώτηση που αφορούσε τους επιτυχόντες δασκάλους και καθηγητές του γραπτού διαγωνισμού του 2008 που μέχρι και σήμερα παραμένουν αδιόριστοι.

     

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ